Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Bursa’da yeni evli çiftin evinde çıkan yangında ev tamamen kullanılmaz hale geldi. Dört ay önce 30 bin lira borca girerek evlendiğini belirten Uğur Kaya, "Eşyalarımın hepsi yeniydi. Tek tesellimiz kimseye bir şey olmaması." dedi.

Uğur ve Şafak Kaya çifti yaklaşık dört ay önce dünya evine girdi. Kaya çifti, düğün öncesi tuttukları kiralık eve yerleşti. İddiaya göre, alt kat komşusunun baca temizliği yaptığı sırada Kaya çiftinin oturma odası yanmaya başladı. Kısa sürede alevler tüm evi sardı. Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürülürken, ev tamamen kullanılmaz hale geldi. Yangın sonrası eve giren Uğur Kaya, eşyaların tamamen kül olduğu oturma odasındaki gördüğü manzara karşısında büyük şaşkınlık yaşadı.

Uğur Kaya, şunları söyledi: "Yangın, alt katın baca temizliği yüzünden çıkmış, hepimiz zayi olduk. Tüm ev ve oturma odasında tamamen yanmasına rağmen Kur’an-ı Kerim’e bir şey olmamış. Tek tesellimiz kimseye bir şey olmaması. Kur’an, vitrinin üzerindeydi, vitrin kül oldu. Kur’an-ı Kerim’e hiçbir şey olmamış. Allah’ın hikmeti. Hanım daha çok okuyordu. Dört aylık evliyim, evim bu hale geldi. Ne yapabilirim bilmiyorum."

Evdeki yangından dolayı maddi hasarının 40 bin TL civarında olduğunu anlatan Uğur Kaya, "Asgari ücretle geçiniyorduk. Zaten düğün borcumuz vardı. Eşyalar yeniydi. Evde kiracıydım, ev de zarar gördü. Maddi hasara tam da tahmin edemiyoruz. Allah büyük, yapacak bir şey yok. Kolum kanadım kırıldı. Bu saatten sonra yapabileceğim hiçbir şey yok. Ancak başımı alıp gideceğim, başka çarem yok." diye konuştu. Yangınla ilgili cumhuriyet savcılığı soruşturma başlattı. Yangının çıkış sebebi, itfaiye tarafından hazırlanacak bilirkişi raporu sonrası netlik kazanacak.

Editör: TE Bilisim