Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!
Başkent Ankara’da yalnız yaşayan kişilerin evlerine girip şahısların ellerini ve ayaklarını bağlayarak gasp eden maskeli 11 kişilik çete 'Maske' operasyonuyla çökertildi. Çetenin özellikle yeni evli gelinleri hedef olarak seçtiği öğrenildi. Gasp çetesine bilgi toplayan bir kadının ise kandil bahanesiyle camilere dahi girip yalnız yaşayan ve kolunda bilezik gördüğü kişileri çeteye bildirdiği ortaya çıktı.

İl Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, artan gasp olaylarına karşı harekete geçti. Çok sayıda ihbar alan ekipler çalışma başlattı. Bir çetenin izine rastlayan garp büro dedektifleri, çeteyi takibe aldı. Yaklaşık 4 ay süren teknik takibin ardından operasyon için düğmeye basan polis, Ankara ve Aksaray’da ‘Maske’ adını verdiği eş zamanlı operasyon düzenledi. 3 çete üyesini iş üzerinde olmak üzere toplan 11 kişi gözaltına alındı. Şahısların araçlarında ve adreslerinde yapılan aramalarda, 3 tabanca, 5 şarjör, 60 fişek, 4 kurusıkı tabanca, 2 ruhsatsız av tüfeği, 3 kartuş, 4 bıçak, 4 eldiven, 3 kar maskesi, jop, kelepçe ve hırsızlıktan elde edilen 2 bilgisayar ele geçirildi.

        KANDİL BAHANESİYLE CAMİYE BİLE GİRİP BİLGİ TOPLAMIŞ

Emniyette sorgulanan çetenin kullandığı yöntemler ise dikkat çekti. Çete üyesi Burcu Y.’nin yalnız yaşayan kadın veya erkekleri tespit etmek için çeşitli yöntemler kullandığı ortaya çıktı. Kalabalık yerleri gezerek bilgi toplayan kadının kandil günleri camiye bile gittiği öğrenildi. Burcu Y.’nin, ayrıca yolda yürürken kolunda bilezik gördüğü şahısları da takip edip, adreslerini çeteye bildirdiği öne sürüldü.

Adreslerin tespit edilmesinin ardından harekete geçen çete üyeleri, kurbanlarının kapısını çalıp kendilerini farklı meslek gruplarından tanıtarak, içeri girdiği öğrenildi. Şahısların ellerine ayaklarını koli bandı ve iple bağlayan çetenin, ziynet eşyaları ve elektronik malzemeleri çaldığı tespit edildi. Çete üyelerinden birinin evine girdiği bir kadının başına silah dayayıp, “Sesini çıkartma seni ve çocuğunu öldürürüm.” şeklinde tehdit ettiği iddia edildi.

Çetenin bu şekilde 21 kişiyi gasp ettiği belirlendi. Gasp edilen kişilerin çoğunun kadın ve yeni evli kadınlar olduğu ifade edildi. Emniyette işlemleri tamamlanan çete üyeleri mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen şahıslar basın mensuplarına "Çekin çekin çok büyük bir çeteyi çökerttiniz." şeklinde tepki gösterdi.

Editör: TE Bilisim