Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma! Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma!
Mersin'in Silifke ilçesinde nisan ayında örtü altında çıkan erik bu kez açıkta olgunlaştı. 15 kilo hasat edilen can eriği, görenleri şaşırttı.

Silifke halinde komisyonculuk yapan Mehmet Emin Koçak isimli üretici tarafından 14 dönümlük erik bahçesinden hasadı yapılan yaklaşık 15 kilo can eriği kilosu 300 TL'den İstanbul'a gönderildi.

Koçak, eriğin bu mevsimde çıkmasının kendisini de çok şaşırttığını, Türkiye'nin birçok yerinde kar, yağmur ve soğuk hava etkili olurken, Silifke'de bahar havasının yaşandığını aktardı. Bu yıl havaların sıcak olmasından dolayı eriğin erken meyve verdiğini aktaran Koçak, Türkiye genelinde ilk turfanda can eriğinin Silifke'de çıktığını hatırlattı. Koçak, "İlk turfanda erik normalde nisan ayında çıkıyor. Ancak, bu yıl ilk defa mevsiminden 5 ay önce erik çıktı ve İstanbul'a gönderdik. Kilosu 300 TL'den gönderdiğimiz bu eriği fiyatı yüksek olması nedeniyle aşeren hamile kadınlar tarafından gramla alınacağını tahmin ediyoruz. İki tane eriği az önce 10 liradan sattık. Canı çeken bizi arasın, bahçemizde halen erik bulunmaktadır." dedi.

Hamile eşi için iki tane eriğe 10 lira verdiğini belirten vatandaş ise zamansız çıkan eriğin üreticinin yüzünü güldürse de alıcının cebini yakacağını söyledi.

Editör: TE Bilisim