Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Yeni yıl sebebiyle tatilcilerin akın ettiği Uludağ’da, içkisiz yeni yıl eğlencesi düzenlenecek. Aralık ayında alkolsüz otel konseptiyle hizmete giren Büyük Otel'de, yılbaşı gecesi Hüsnü Şenlendirici ve Atakan Alaturka sahne alacak. Büyük Otel işletmecisi Emre Saklıca, "Yılbaşı doluluk oranımız şu anda yüzde 90 seviyesinde." dedi.

        Büyük Otel işletmecisi Emre Saklıca, “İlk defa Uludağ’da alkolsüz otel konseptini başlattık. Çünkü Türkiye Müslüman bir ülke ve alkolü tercih etmek istemeyen çok sayıda aile var. Bu aileler alkolsüz ortamda, aile ortamında tatil yapmak istiyor. Bunu güney ve Ege bölgesinde başlatan oteller var ancak Uludağ’da bu yoktu. Bunu da biz başlattık.” dedi.

        Uludağ’ın Türkiye ve Avrupa’da bir marka olduğunun altını çizen Saklıca, şunları söyledi: “Uludağ, bir marka, mili park ve değerli bir ürün. Bu ürünün kış turizmi açısından bu konseptte bir açığı vardı, bunu da biz kapattık. Tamamen alkolsüz bir aile otelinin Uludağ’da olabileceğini gösterdik. Alkol kullanmayan ailelerinde rahatça tatil yapacağı bir otel yaptık.”

        1940 yılında yapılan Uludağ’ın en eski otelini kiralayarak işe başladıklarını anlatan Saklıca, “Otelimizi 1 Aralık itibari ile hizmete açtık. Bugün ise yılbaşı. Yılbaşı doluluk oranımız şu anda yüzde 90 seviyesinde. Şu andan itibaren sömestr tatiline yönelik rezervasyonlarımız başladı. Ayrıca hafta içlerine okul grupları, kayak kampları, ve okul haftaları ile üniversite haftaları açısından oldukça tercih ediliyoruz.” şeklinde konuştu.

        YENİ YILA ALKOLSÜZ GİRİYORUZ

        Otellerinde yılbaşına yönelik çeşitli etkinlikler olduğuna dikkat çeken Emre Saklıca, Hüsnü Şenlendirici ve Atakan Alaturka’nın yılbaşı eğlencesi kapsamında sahne alacağını söyledi. Türkiye’de alkolsüz otel konseptinin giderek yaygınlaştığını ifade eden Saklıca, şöyle konuştu: “Bilmeyenler ilk rezervasyon aşamasında ‘ya Uludağ’da alkolsüz otel mi olur’ şeklinde şaşıranlar oluyor. Ancak bunun yanında ilk duyduğunda destekleyen o kadar büyük bir kesim var ki. Hemen rezervasyon yapıp gelmek isteyenler var. Özellikle aileler çocuklarını bu tür ortamlara göndermek istemiyor. Üniversite ve okul kamplarında aileler böyle bir ortama çocuklarını göndermek istemiyor. Bu da bizim şansımız. Tepkilerimiz çok olumlu. İçki içen kesim tarafından da çok oluklu tepkiler alıyoruz.”

        Uludağ’da en iyi fiyatlarla hizmet verdiklerini anlatan Emre Saklıca, şunları söyledi: “Uludağ’daki otellere baktığımızda hepsinin üçte biri rakamında hizmet veriyoruz. Hafta içi kişi başı olarak 90 ila 100 TL civarında, hafta sonu ise 180-200 TL arasında. Yılbaşı için ise 250 ve 300 TL’lik fiyatlar var. Ancak bugün dağda 500 liradan aşağı konaklama imkanı yok.”

        Otelde kalite ve ucuzluğu bir arada yaşatmaya çalıştıklarını kaydeden Saklıca, hamam ve savunanın ücretsiz, üç öğün yemek, gece çorbası ve alkolsüz içecekler ile ücretsiz internet paketi hizmeti verdiklerini söyledi.

        Otel müşterilerinin yerli ağırlıkta olduğunun altını çizen Emre Saklıca, Arap turistlerin yanında Rus ve Dubailileri de ağırladıklarını belirtti.

        UYGULAMADAN MEMNUNUZ

        Yılbaşını geçirmek üzere Irak Kerkük’ten Uludağ’a gelen Necah Abdullah, durumdan çok memnu olduğunun altını çizdi. Abdullah, “Bursa çok güzel, Uludağ, hava çok güzel, eğeleniyoruz. Türkiye’yi çok güzel bulduk. Buraya daha önce Temmuz ayında gelmiştik ama bu defa yılbaşı geçirmek üzere buraya geldik. Hem yılbaşı geçiriyoruz hem de Uludağ’ı gördük. Her şey çok güzel.” dedi.

        Tatilci İbrahim Türkcan da uygulamadan memnun olduğunun vurguladı. Türkcan, “Uludağ çok güzel, ben her sene gelmeye gayret ediyorum. Ortam güzel, tesis güzel, telesiyej güzel. Biraz yılbaşı dolayısı ile yoğunluk var ama olsun. Her şeyden memnunuz.” şeklinde konuştu.



Editör: TE Bilisim