İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Türkiye'de üretilen yerli tramvay raylara indi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da üretilen ilk yerli tramvayın Türkiye’nin gururu olduğunu belirterek, “Hayallerimiz gerçek oldu, çok gururluyuz. Bursa imzalı bu tramvayın ilk sürüşünü de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kentimize ziyaretinde gerçekleştirecek.” dedi.

        Bursa’da üretilen ve kentin simgelerinden ilham alınarak ‘ipekböceği’ görünümlü tasarlanan ilk yerli tramvay BURULAŞ atölyesine getirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Durmazlar tarafından üretimi yapılan tramvayda test sürüşü yaptı. Başkan Altepe, Bursa’nın, adını dünya çapında duyuracak ciddi bir başarıya imza attığını ifade ederek, “Seçim sürecinde verdiğimiz sözü tuttuk ve Bursalı sanayicilerimizle ilk yerli tramvayı ürettik. Hayallerimiz gerçek oldu. Bursa’da üretilen tramvay artık raylarda.” diye konuştu..

        Bursa sanayisinin üretim hedefinin çok yüksek olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, İpekböceği'nin raya indiğini, bunun Bursa ve Türkiye için çok önemli bir gelişim olduğunu vurguladı. Başkan Altepe şöyle devam etti: "Bursa sanayisi üretim hedefine ulaştı. Bugüne kadar çok büyük paralarla yurt dışından satın aldığımız araçlar artık Bursa’da üretilecek. Bu ilk yerli aracın tüm mekanik, elektronik ve yönetim sistemi, tümüyle Bursa’nın üretimi. İlk defa kendi patentimizle, kendi markamızla bir aracın üretimini yaptık. Hedefimiz, bu araçların yurt dışında da satılması ve trilyonların Türkiye’nin kasasına girmesidir. Seçim sürecinde verdiğimiz sözü tuttuk, görevimizi yerine getirmenin gururunu ve heyecanını yaşıyoruz."

        Dünyanın 15 yıllık projeksiyonda yaklaşık 1 trilyon dolarlık pazar ihtiyacı olduğunu dile getiren Başkan Altepe, Türkiye’nin de bu paydan yararlanması gerektiğini vurguladı. Başkan Altepe, İtalyan ve Alman mühendislerin de kontrol ettiği ilk yerli vagonun test sürüşlerinin başladığını kaydederek, “Bursa, büyük bir hamle yaptı. Dünya markalarının bundan böyle Bursa’da üretim yapmasını hedefliyoruz. Taşeron değil, marka üretim yapalım istiyoruz. Bu araç sadece Bursa’nın değil, Türkiye’nin gururu oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa ziyaretinde ilk yerli aracın sürüşünü de gerçekleştireceğiz.” dedi.

        Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Taha Aydın gözetiminde, Durmazlar bünyesinde oluşturulan tüm yerli tramvay üretimi ekibini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Editör: TE Bilisim