AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
Gönüllü doktorlardan oluşan Yeryüzü Doktorları 16 Kişilik tıbbi ekiple Atatürk Havalimanı’ndan Moritanya’ya gitti. Doktorların, ihtiyacı olan hastaları 5 ün boyunca gönüllü olarak muayene edeceği belirtildi.

Yeryüzü Doktorları'ndan 16 kişilik ekip, bu kez Moritanya'ya uçtu. Moritanya’nın başkenti Nuakşot’ta Gülümseyen Çocuklar Projesi kapsamında 5 gün aralıksız muayene ve ameliyat yaparak çalışmasını gerçekleştirecek olan ekip, içinde Fatih Belediyesi tarafından Yeryüzü Doktorlarına bağışlanan 20 adet tekerlekli sandalyenin de bulunduğu bir tonluk malzemeyi beraberlerinde götürdü. Bezmialem Vakıf Üniversitesi, Fatih Belediyesi ve TİKA’nın katkısıyla alınan malzemelerin bir kısmı ameliyat sırasında kullanılacak, diğer malzemeler ise bölgede yaşayan engelliler ve hastalara dağıtılacağı belirtildi. Ekip ayrıca kalıcı sağlık projeleri için Dünya Sağlık Örgütü temsilcileri ve Moritanya Sağlık Bakanı ile de bir araya gelecek.

Yeryüzü Doktorları Genel Sekreteri Prof. Dr. Ethem Güneren, uçuş öncesi Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Moritanya da yetişmiş insan kaynaklarının olmadığını ve yardıma çok ihtiyaçları duyduklarını anlatan Güneren, “ Bezmialem Üniversitesi, projeye büyük katkıları oldu. Sadece insan katkısında bulunmadı. Ayrıca 13 adet öğretim elemanın yıllık izinlerinden değil onları görev izninde sayarak katkıda bulundu. Cerrahi uygulamalarda kullanılan sarf malzemelerini bize hibe etti.” dedi.

Moritanya’nın bir çöl ülkesi olduğunu ve içinde bulunduğu durumdan bahseden Güneren, “ Moritanya toprakları büyük sahranın içinde olan bir ülke. Bu ülkede 3 milyon insan yaşamakta. Yetişmiş insan kaynakları Afrika’da maalesef yok. 20 yıl önce Afrika’da başlayan kaos sürecinden bu ülkede nasibini aldı. Hele ki plastik cerrahi dünyada bile az sayıda mevcut. Ama doğuştan dudak damak hastası orada çok sayıda var. Bizde onların tedavilerini yapmaya gidiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim