31 Mart 2024 seçimlerini nasıl okumalıyız? 31 Mart 2024 seçimlerini nasıl okumalıyız?
Samsun’un Canik ilçesinde yapımı devam eden ve Kurban Bayramı’nda vatandaşların kullanımına açılacak olan Samsun Viyadük Projesi 'Yeşil Yol' olarak karayollarının ilk projesi olacak.

    Kamuoyunda katlı yol olarak bilinen Canik İlçesi sınırlarındaki 3 bin 80 metre uzunluğundaki viyadük ile ilgili imar mevzuatındaki bir hatadan dolayı Samsun 2.İdare Mahkemesi’nin eksiklik giderilinceye kadar olan sürede iş durdurma kararının kamuoyunda yanlış algılandığını belirten Karayolları 7. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, projenin tamamının iptal edildiği yönündeki algının yanlış olduğunu söyledi.

    Katlı yolda yapılan tüm değişikliklerin imara dahil edilmesini isteyen mahkemenin verdiği kararın yerinde ve doğru olduğunu hatırlatan Çobanoğlu, “Bizde vakit kaybetmeden eksikliğin giderilmesi için Büyükşehir Belediyesine müracaatımızı yaptık. Eylül ayının son günü belediye meclisinden karar çıktı ve bize de tebliğ edildi. En geç 4 Ekim’e kadar Danıştay’a müracaatımızı yapacağız. Daha sonra Danıştay’ın lehimize ya da aleyhimize vereceği kararı da uygulayacağız. Biz yapımı tamamlanan alanda trafiğin güvenli hale gelmesi için çalışmamızı yürüteceğiz sonrasında kararı bekleyeceğiz.” dedi.

    YEŞİL YOL UYGULAMASI İLK KEZ UYGULANACAK

    Samsun Viyadüğü’nün tamamlanan kısmını Kurban Bayramı’nda trafiğe açacaklarını kaydeden Çobanoğlu, “Çünkü alt yolda yapmamız gereken çalışmalar var. Bu nedenle alt yol trafiğe kapatılması gerekiyor yani üst yol bir süreliğine servis yolu şeklinde kullanılacak. Kurum olarak yaptığımız her projenin sağlamlığı ve estetiği kadar peyzaj bakımından görünümüne de büyük önem veriyoruz. Bizim yaptığımız viyadük projesi ‘Yeşil yol’ olarak adlandırılıyor. Ayakların tamamı sarmaşıklarla kaplanacak olan viyadük Türkiye’de bir benzeri olmayacak şekilde peyzaj çalışmasıyla örnek proje olacak.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim