MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Gıda Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdürlüğü, bölgede mevsim koşulları nedeniyle uyanmaya başlayan elma ve armut bahçelerinde görülen 'karaleke' hastalığına karşı üreticileri uyardı.

    Yağışlar, yüksek nem ve uygun sıcaklıklar hastalığın gelişimini hızlandırdığını kaydeden Gıda Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdürü Kadir Güven, il genelinde farklı bölgelerde bulunan Elektronik Tahmin ve Erken Uyarı cihazlarından alınan veriler de hastalık riskinin görüldüğünü söyledi.

    Kadir Güven, “Bu nedenle ilimizdeki elma ve armut üretimi yapan çiftçilerimizin zaman geçirmeden söz konusu hastalığa karşı bahçelerini ilaçlamaları gerekmektedir. Üreticilerimizin özellikle aşağıda belirtilen dönemlerde, bahçelerini mutlaka ilaçlı bulundurmaları gerekmektedir. 1’inci ilaçlama; Çiçek gözleri kabardığında (dal sıracası bulunan yerlerde ise 3-5 gün önce yapılır). 2’inci ilaçlama; Pembe çiçek tomurcuğu döneminde (Çiçekler ayrı ayrı görüldüğünde) 3’üncü ilaçlama: Çiçek taç yapraklan yüzde 70-80 dökülünce. Diğer ilaçlamalar ise meteorolojik koşulların (yağış, uygun sıcaklık ve nem) hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlarda, kullanılan ilaçların etki süreleri dikkate alınarak 7-15 gün ara ile uygulanmalıdır. Her uygulamada farklı etkili maddeye sahip ilaçların kullanılması hastalıkla mücadelede başarı oranını artırmaktadır.” dedi.

İlaçlı mücadelede kullanılacak herhangi bir olumsuz durumlarla karşılaşılmaması için 'Zirai Mücadele İlaçları' konusunda uyarıda bulunan İl Müdürü Güven, ilaçları reçete ettirmek için, üreticilerin en yakın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerine veya yetkilendirilmiş ziraat mühendislerine başvurarak gerekli bilgiler almalarının kendileri ile ülke ekonomisinin yararına olacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim