Nasıl iyi yönetiliyor muyuz? Nasıl iyi yönetiliyor muyuz?
Adana’da bir lisede akşam yapılan yıl sonu partisinde aşırı alkol alan iki öğrenci komaya girdi. Çocuklardan biri ayakta tedavi edilirken ikisinin alkol komasına girdiği ve sağlık durumlarının iyi olmadığı belirtildi. Okul yönetimi 245 promil alkol çıkan öğrencilerin okulun karşısındaki tekel bayisinden içki aldığını ve programa katılmadığını belirterek, “Bunun sorumlusu, okulun karşısında Tekel bayisine izin verenlerdir.” dedi.

Adana’nın Yüreğir ilçesindeki Seyhan Rotary Anadolu Lisesi’nde okul yönetimi tarafından akşam saatlerinde eğlence düzenlendi. Bazı öğrenciler aileleriyle birlikte programa katıldı. Öğrencilerden 17 yaşındaki F.K. ve R.Ö. içine alkol kattıkları koladan içerek fenalaştı. Ambulansla TOKİ Numune Hastanesi’ne kaldırılan çocuklardan F.K.’nin kanında 240, R.Ö’de ise 245 promil alkol çıktı. Alkol komasına giren iki öğrenci yoğun bakıma alındı. Hastaneye gelen çocukların yakınları, okul yönetimini suçladı. F.K.’nin dayısı Şevket Özver, okulda akşam saatlerinde eğlence düzenlendiğini, çocukların da burada alkol alarak komaya girdiğini belirtti. Özver, “Hayati tehlikesi devam ediyor. Biz öğretmenlere güvenerek çocukları programa gönderdik. Öğretmeni aradım ama oralı olmadı. Okul içerisinde olmuş, okulun kapısına bırakmışlar. Yeterli güvenlik önlemi almamışlar. Sağlık durumu iyi değil çocukların. Okulda eğlence var büyük ihtimalle oradaki çocukların büyük kısmı sarhoş. Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız. Basit bir olay değil. Hemşire serum verilmeseydi çocuğun böbrekleri iflas ederdi dedi bana.” ifadelerini kullandı.

F.K.'nın babası Sefer K. da alkolün kolaya karıştırıldığını, oğlunun da kolaya düşkün olduğunu söyledi ve sorumluların peşine düşeceklerini belirtti. F.K'nın dayısı Ferdi K., 2 yıl öncesine kadar okul birincisi olan çocuğun 2 yıldır puanlarının düştüğünü ifade ederek, "Okula gittik az önce, durum içler acısı. Herkes bir kenarda içiyor. Akşam saat 18.00'den sonra okulda parti yapılması şer. Çocukların ikisi de acilde yatıyor. Yazık, ilaçlar ve alkol, çocukların böbreklerini etkileyecek. Belki de genç yaşta diyaliz hastası olacaklar." dedi.

Hastaneye gelen Eğitim Bir Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer de çocukların halinin içler acısı olduğunu belirterek, uyarılara rağmen okulda böyle bir etkinliğin yapılmasının ilginç olduğunu söyledi. Okul yönetimi ise iki öğrencinin de programa katılmadığını belirterek, “Okulun karşısında iki tane Tekel bayii var. Çocuklar alkolü buradan almış ve rahatsızlanmışlar. Onları görünce biz yardımcı olup ambulansla hastaneye gönderdik. Biz programa katılan her öğrenciden imza aldık. Bu iki çocuk kesinlikle okula girmedi. Okul dışında da çocukları kontrol etmemiz çok zor. Bu durumun sorumlusu okulun hemen karşısına Tekel bayii açılmasına izin verenlerdir.” dedi.

Editör: TE Bilisim