AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Özel Yıldırım Koleji İlköğretim Okulu, başarısını yurt dışına da taşıdı.
Okul, Tanzanya'da düzenlenen 26 ülkenin katıldığı proje yarışmasından; 2 dünya birinciliği, 1 dünya ikinciliği ve 2 dünya üçüncülüğü ile dönmeyi başardı.

Tanzanya'da düzenlenen İnformatix Africa Proje Olimpiyatları'na katılan Özel Yıldırım Koleji İlköğretim Okulu, ilk etapda 26 ülkeden 1003 projeye karşı 5 projesiyle yarıştı. Finale kalan 50 proje arasına 5 projeyle girmeyi başaran Yıldırımlı öğrenciler Türkiye'ye madalyalarla döndü.

BU ÇOCUKLAR ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEK

Alınan başarının haklı gururunu yaşayan Yıldırım İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Sarısoy, her sene çıtayı yükselterek başarılarını sürdürdüklerini söyledi. Derece elde eden çocukların ileride Türkiye'yi temsil edeceklerini kaydeden Sarısoy "Öncelikle süreç hakkında bilgi vermek istiyorum. Okulumuz Y-ZEP dediğimiz Zenginleştirilmiş Eğitim Projesi kapsamında öğrencilerini çok yönlü olarak yetiştirmeye çalışıyor. Özellikle İlkokul bölümünde ilk dört sınıfta üretkenlik, düşünce becerileri, görsel algı, akıl oyunları ve benzer oyunlarla çocuklarımızı çok yönlü yetiştiriyoruz. Ardından bu gençlerde olduğu gibi ortaokula geçtiklerinde aldıkları alt yapını artık meyveye dönüşme süreci başlıyor. O süreçte de çocuklarımız proje okulu kapsamında ardından proje kulübü ve Yıldırım Uluslararası Proje Olimpiyatları (YUPO) olarak adlandırdığımız üstün potansiyelli öğrenci grubu kapsamında çalışmalarını devam ettiriyor. Geçen yıl uluslararası yarışmalardan EBİKO' da Dünya ikinciliği gelmişti. Bu yıl çıtayı çok daha yukarılara taşımış olduk. Öğrencilerimiz Uluslararası INFOMATRIX proje yarışmasına katıldı. Orada hem Zonguldakımızı hem Türkiyemizi güzel temsil eden derecelerle döndüler. İki tane Dünya birinciliğimiz, bir dünya ikinciliğimiz ve iki tane de dünya üçüncülüğümüz var." dedi.


Alınan başarıda öğrenciler kadar katkısı bulunan bilişim teknolojileri bölüm öğretmeni Osman Şeyban ise "Burası bizim robotik atölyemiz. Burada yoğun mesailerini geçiyor. Yaklaşık 1 ay öncesinde first lego ligi denilen Amerika' da organizasyonu başlayan ve Türkiye'de elemelerin olduğu bir yarışmaya katıldık. First Lego liginde Gaziantep ayağında jüri özel ödülüyle çocuklarımız döndü. Bu sene buna ek olarak geçtiğimiz günlerde Uluslararası INFOMATRIX proje yarışması için Tanzanya'ya gittik. 5 tane dünya derecesiyle döndük."

Proje yarışmasında dereceler şöyle;
Altın madalya Mert Yaşar Yılmaz, Burak Kılıç, Sumo robot
Altın madayla Turgut Özdemir Alp ve Mustafa Oğul, Çizgi izleyen robot
Gümüş madayla Taha Emre Yavuz, Süha Aydın Hardware control
Bronz madalya, Alperen Tural, Onur Yaman Computer Art,
Bronz madalya, Ceren Batu, Beyza Nur Uzun

Editör: TE Bilisim