Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Yükseköğretim Kurulu(YÖK), Akdeniz Üniversitesi bünyesinde Antalya'nın Manavgat ilçesine turizm fakültesi yapılmasını onayladı.

Akdeniz Üniversitesi Senatosu Manavgat'a turizm fakültesi yapılması kararını geçen yıl YÖK'e sunmuştu. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe ve Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Dr. Şükrü Vural yaptıkları protokolle turizm fakültesini MATSO'nun yaptıracağı kamuoyuna deklare edilmişti. MATSO Başkanı Vural, YÖK'ün Manavgat'a turizm fakültesi yapılmasını onadığını bildirdi. Vural, "Bu kararın Manavgat için tarihi dönüm noktası. Turizm fakültesinin kısa sürede temelini atıp Manavgat'a üniversite kurulması yolunda ilerleyeceğiz. Manavgat için sevindirici bir karar. " diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu(MYO) Müdürü Doç.Dr. Hacer Bakır Sert'te turizm fakültesinin açılmasını YÖK'ün onaylamasının sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi. Turizm fakültesinin Manavgat'a üniversite kurulmasının öncülük edeceğine inandıklarını belirten Sert, turizm fakültesinden sonra sıranın denizcilik, ormancılık, ekoloji ve doğa koruma fakültelerinin açılmasına geldiğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim