Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Diyarbakır-Ankara seferini yapan yolcu otobüsünde iki şüpheli şahıs bulunduğu ihbarını alan Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler alarma geçti. Durdurulan otobüsteki iki kişi gözaltına alınıp eşyalarına el konuldu. Şahısların eşyalarında ve otobüste hassas burunlu köpeklerle bomba araması yapıldı.

Diyarbakır’da iki polis memurunun silahlı saldırıda şehit olması ve Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesinin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri de teyakkuza geçti. Diyarbakır-Ankara seferini yapan yolcu otobüsündeki bir kişi, iki yolcunun hareketlerinden şüphelendi. Yolcu, durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine Ankara polisi alarma geçti. Şoförle irtibat kuran ekipler, otobüsün geçtiği güzergâhlarda güvenlik tedbiri aldı. Yapılan anonsta otobüsün durdurulması, ancak kısım ekipleri gelmeden müdahale edilmemesi istendi.

OTOMATİK SİLAHLI, ÇELİK YELEKLİ ÖNLEM

Yolcu otobüsü Anadolu Bulvarı üzerinde bir karakol ekibi tarafından ‘ehliyet, ruhsat’ kontrolü bahanesiyle durduruldu. Daha sonra olay yerine terör polisleri ve bomba imha uzmanları sevk edildi. Otobüs çevresinde otomatik silahlarla bekleyen polislerin, çelik yelekli önlem aldığı görüldü. Bir süre sonra polis ekipleri yolcu otobüsündeki iki şüpheli şahsı gözaltına aldı. Şahısların eşyalarına da el konuldu.

HASSAS BURUNLU KÖPEKLE BOMBA ARAMASI YAPILDI

Şahısların sorgulanmasının ardından otobüsün muavininden bagaj bölümlerinin açılması istendi. Otobüsün bulunduğu cadde trafiğe kapatıldı. Bomba uzmanı polis, hassas burunlu köpekle yolcu otobüsünde bomba araması yaptı. Yapılan aramalarda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Çalışmaların ardından yolcu otobüsü buradan ayrılırken, gözaltına alınan şahıslar karakola götürüldü.

Editör: TE Bilisim