AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
Ardahan Ilgar Dağı Geçidi'nde karla kaplı yolda kalan TIR'ları, Damal ilçesinden gelen vatandaşlar traktörlerle kurtarıyor. Arka arkaya 4 traktörün birleşmesiyle bir TIR'ı çeken vatandaşlar, sürücüden 550 lira para alıyor. Geçitte kalan TIR'ları çekerek para kazanan vatandaşlar, kendilerine iş imkânlarının kısıtlı olduğu kış aylarında yeni bir ekmek kapısı açıldığını söyledi.

        Türkiye'nin Kafkaslar'a açılan sınır kapılarından biri olan Posof Türkgözü Sınır Kapısı'ndan çeşitli ülkelere yük taşıyan TIR'lar sınıra gitmek için 2 bin 550 rakımlı Ilgar Dağı'nı aşmak zorunda kalıyor. Ancak yazın bile karın bulunduğu dağda TIR şoförleri adeta çile çekiyor. Posof gümrüğünün de bulunduğu Ardahan Hanak, Damal ve Çıldır ilçelerinin yolu üzerindeki 2 bin 550 rakımlı Ilgar Dağı yılın ilk kar yağışı ardından geçit vermez olunca, çevre köylerde bulunan vatandaşlara iş sahası açıldı.

Ilgar Dağı'nda kalan birçok yerli ve yabancı TIR'ı 550 lira karşılığında çekerek kurtaran traktörcüler, günlük olarak bin ila bin 500 lira arasında para kazanıyor. TIR'ları günlük olarak çektiğini anlatan traktörcüler, kışın kendileri için bu işin ekmek kapısı olduğunu ifade ederek, iyi para kazandıklarını kaydetti.
Editör: TE Bilisim