31 Mart 2024 seçimlerini nasıl okumalıyız? 31 Mart 2024 seçimlerini nasıl okumalıyız?
Yozgat’ta muhalefet partilerin il başkanları ve vatandaşlar, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında Halep’i Yozgat ve Kayseri'ye benzetmesine bir anlam vermediklerini belirtti. Vatandaşlar, Türkiye'de Yozgat'ın geri kalmış iller arasında ilk sırada geldiğini ifade etti.

    Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat İl Başkanı Cevdet Kaya, yaptığı açıklamada, ilin ekonomik ve sosyal durumu bakımından Türkiye'de en geri kalmış illerin başında geldiğini söyledi. Kaya, "Başbakan Sayın Davutoğlu galiba Yozgat’a hiç gelmediği gibi Yozgat hakkında da bilgi sahibi değil. Her yıl 10-12 bin kişi işsizlikten ve ekonomik sıkıntılardan dolayı göç ediyor. Organize sanayi 12 yıl öncesine kadar yüzde 70 doluluk oranlarından bugün yüzde 10’lara kadar düştü. Sayın Başbakanımız artık başkasının ağzından konuşmayı bıraksın." dedi.

    Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler de "Evvela Başbakan'ın Yozgat’ı düşünmesinden memnuniyet duyarız ama Yozgat’ın gerçeğini görmediğini anlıyoruz. Yozgat sürekli kan kaybeden sürekli göç veren, ekonomik bir dar boğaz içerisinde bulunan ve sürekli kan kaybeden bir şehirdir. Yozgat'ın ve Yozgat gibi Orta Anadolu'da bu memleketin bel kemiği olan şehit sayısının en ziyade olduğu milli hassasiyetlerin en yüksek olduğu şehirlerden bir tanesi olan Yozgat'ın özel korumaya alınarak kalkınma planları içerisinde özel korumaya alınması gerekir. Biz böyle düşünürken Yozgat’ı Kayseri ile gelişmiş bir şehir gibi mukayese edilmesine anlamış değiliz. Bu arada Halep ile karşılaştırılmasını ne anlamda söyledi, siyasi mi ekonomik anlamda mı söyledi, bunu da Başbakan'ın açıklığa kavuşturması lazım. Eğer siyaseten Erbil’i ve Halep’i Türkiye toprakları içerisine katmak için söylemişse bunun kamuoyu tarafından iyi anlaşılması lazım. Yok eğer Yozgat'ı gelişmiş bir şehir gibi gelişmiş bir kent gibi görerek Halep ve Erbil’i Yozgat gibi yapacağız diyorsa onlar buraya geldiği zaman; 'ya nereye geldik' gibi derler, Yozgat'a bir gelen ağlar bir giden ağlar. Yozgat, ekonomik anlamda geri kalmış ve sürekli göç veren bir şehirdir. Bugün Türkiye’nin güneydoğusunda pek çok keçi gitmedik yerlere bile asfalt yolların yapıldığı köylere bakarsak Yozgat'ın ilçelerinin köylerinin ne kadar geri bırakıldığı mağdur olduğunu çok iyi görürüz. Sayın Başbakan Yozgat gerçeğini önce yerinde öğrensin ondan sonra başka yerlerle, başka şehirlerle mukayese etmek gibi bir durumda olsun." diye konuştu.

    Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Halep konuşmasında Yozgat'ı örnek vermesine bir anlam veremediklerini ifade eden vatandaşlar ise "Yozgat büyük bir köy. İşsizlik ortada ekonomisi ortada, her yıl binlerce göç veren bir şehri nasıl olur da örnek gösterebilir. Kayseri belki gelişmiş diyebilir ama Yozgat’ın neresi gelişmiş. Başbakan Yozgat’a hiç gelmedi, bakanları var, vekilleri var ama durum ortada. Her yıl göç veren bir şehir nasıl gelişmiş olabilir." şeklinde tepki gösterdi.

Editör: TE Bilisim