Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan ve Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Nuri Necipoğlu, 34 ülkenin anayasa mahkemesi başkanları ve üyeleri ile birlikte, EXPO 2016 Antalya'yı ziyaret etti.

Anayasa Mahkemesi'nin 54'üncü kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Bireysel Başvuru Kararlarının Etkileri' konulu sempozyuma katılmak üzere Türkiye'ye gelen 34 ülkenin anayasa mahkemesi başkanları ve üyeleri, sosyal program kapsamında Antalya'nın Aksu ilçesindeki EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı'nı ziyaret etti. Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan ve beraberindeki heyeti, VIP binasında, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Vekili Faik Akturan karşıladı. Konuk heyet, önce kongre merkezine geçti ve burada EXPO 2016 Antalya'nın yapım sürecine ilişkin videoyu izledi. Genel Sekreter Vekili Faik Akturan ise heyete, EXPO 2016 Antalya'yı anlatan sunum yaptı.

OSMANLI BAHÇESİNDE TASAVVUF MÜZİĞİ

Alanı gezen heyet, Osmanlı Bahçesi'nde verilen molada tasavvuf müziği de dinledi. Heyet daha sonra bitki heykeller ve ülke bahçelerinin olduğu alandan geçerek EXPO serasına girdi. EXPO serasındaki bitkiler, özellikle de orkideler beğeni topladı. Heyet, Gübretaş Tarım ve Biyoçeşitlilik Müzesi'nde ise tarımın geçmişten bugüne kadar yaşadığı gelişimi görme imkanı buldu. Alan gezisinin ardından VIP binasına geri dönen heyeti, EXPO 2016 Antalya'nın maskotları Ece-Efe karşıladı. Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan, eşi oğlu ve heyette bulunan diğer çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Prof. Dr. Zühtü Arslan, "Alan gayet güzel, emeği geçenlere teşekkür ederiz. Ellerine sağlık, inşallah ziyaretçisi bol bir fuar olur." dedi.Cihan

Editör: TE Bilisim