Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”
 Öte yandan yine dün saat 23.00 sıralarında Suriye sınırında yaşanan olaylara ilişkin de bilgi verildi. Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2. Hudut Alayı Hatay Kavalcık Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, 8-10 şahsın Suriye'den Türkiye istikametine doğru yaklaştığı tespit edildiği ve Mobil Yol Kontrol Unsurları (MYKU) tarafından şahıslara ‘dur’ ikazında bulunulduğu ifade edilerek şunlar aktarıldı:

“İkaza uymayan şahısların sınıra yaklaşmaya devam etmesi üzerine, MYKU tarafından havaya uyarı ateşi yapılmıştır. MYKU’nun açtığı uyarı ateşi sonucu şahıslar Suriye istikametine doğru geri kaçmışlardır. Bu esnada Kavalcık Köyünden unsurlarımızı oyalamak maksadıyla bölgeye yaklaşık 8-10 motosikletli grup gelmiş, MYKU'nun açtığı uyarı ateşi sonucu şahıslar geri kaçmışlardır. Uzaklaşan gruptan bir adet motosiklet ele geçirilmiştir.”

Yine aynı yerde aynı saatte bu kez de 20-25 şahsın Suriye'den Türkiye istikametine doğru yaklaştığı tespit edildiği ve Mobil Yol Kontrol Unsurları (MYKU) tarafından şahıslara ‘dur’ ikazında bulunulduğu belirtilerek, yaşananlara ilişkin “İkaza uymayan şahısların sınıra yaklaşmaya devam etmesi üzerine, MYKU tarafından havaya uyarı ateşi yapılmıştır. Uyarı ateşine grubun gerisinde bulunan ve Suriye topraklarında mevzilenen kişiler tarafından Kaleşnikof Piyade Tüfeği ile 20-25 el ateş açılmıştır. Bunun üzerine MYKU tarafından anında karşılık verilmiş ve açılan karşı ateş sonucu şahıslar Suriye istikametine doğru kaçarak gözden kaybolmuşlardır.” açıklaması yapıldı.

Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2. Hudut Alayı Hatay Hacıpaşa Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında bölgede hudut devriye faaliyeti icra eden Mobil Yol Kontrol Unsurları tarafından, Asi nehri üzerinde ve çevresinde toplam 600 litre akaryakıt bulunan 60'ar litrelik 10 adet bidon ve bir adet sal tespit edildiği belirtildi.
Söz konusu akaryakıt dolu 10 adet bidon ve bir adet salın, Altınözü Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile tutanak tutularak olay yerinde kullanılmaz hale getirildiği aktarıldı.

cihan 

Editör: TE Bilisim