Aylin Sözer ve SeldaTaş'ı kaybettik bugün. Bıktık artık olan olduktan sonra ahlanıp vahlanmaktan, çözüme dair adım atılmamasından. İki evlat, iki can gitti bugün. İlk değildiler ve görünüyor ki sonda olmayacaklar. "Halbuki 'Çocuklarımıza önce insan olmayı, insana değer vermeyi öğrettiğimizde bitecek.' bu cinayetler."

İnsanların katledilmediği, kadınların susturulmadığı, çocuk yaşta evlendirilmediği, tecavüze uğramadığı, şiddete maruz kalmadığı ve öldürülmediği bir Türkiye istiyorum. Yeter artık…

Ne güzel adamlar var;

seven, özleyen, bekleyen,

ihanet nedir bilmeyen,

aşık olabilen

Ve bir de kadınlar var,

Böyle adamlara hiç denk gelmeyen..

Cemal Süreya

Yürekli kadınların başı, yüreksiz erkeklerin omzuna ağır geldi yine!..

Böylesi güzel adamlara hiç mi denk gelemeyecek kadınlarımız…

Yüreklerini işgal eden bu şiirin mısralarında umutla beklerken cinayete kurban mı gidecekler...

Kadın; insandır, evlattır, anadır, yardır. Özgürlüğü, adaleti ve devrimciliği simgeler. Cesaretiyle; yaşama benim diyen adamdan daha çok sarılır. Sevdin mi çiçek açar, çiçekler açtırır. Ayna gibidir kadın, ne gösterirsen sana onu yansıtır. Mutlu edersen mutlu eder, üzersen ateşin içine kendi de girecek olsa gözünü bile kırpmadan seni üzer!.. Mutlu edip mutlu olmak varken, neden üzmek için psikolojik, cinsel, sözel, ekonomik, sosyal şiddet uygulanır ki. Neden canına kastedilir ki..

Aylin Sözer ve SeldaTaş'ı kaybettik bugün. Bıktık artık olan olduktan sonra ahlanıp vahlanmaktan, çözüme dair adım atılmamasından. İki evlat, iki can gitti bugün. İlk değildiler ve görünüyor ki sonda olmayacaklar. "Halbuki 'Çocuklarımıza önce insan olmayı, insana değer vermeyi öğrettiğimizde bitecek.' bu cinayetler."

İnsan olmayı öğretmek; ailede, okulda öğrenir bir çocuk insan olmayı. Aile ve okulun bunu öğretebilmesindeki ortak nokta eğitim. İnsana zarar verilen bir ülkede eğitim sistemi alarm veriyor demektir. Maalesef Eğitim sistemimiz alarm veriyor, bir reform yapılması şart.

Suçlu yalnızca son 18 yıldır iktidar da olan parti değil. Suçlu o ve onlardan önce yönetim için iktidara gelen birçok zihniyet. Bu zihniyetlerin ülke çocuklarını kendi çocukları gibi görmemeleri, onlara değer vermemeleri. Eğitim sistemini kendi isteklerine göre değiştirmeleri, “Değerli” olan yerine “Önemli” olana itibar etmeleri, önce insan olmanın değerini çocuklarımıza öğretecek bir eğitim sistemi olmasına olanak sağlamamaları, birçok farklı kültür ve inanca sahip insanımızın yaşadığı ülkemizde hepsine hitap eden bir eğitim sistemi oluşturmamaları, eğitim sistemini ezberden öteye geçirememeleri…

Oysa eğitim sistemimiz insan olmayı öğretmeli, doğaya dine saygılı, erdemli, aklı başında, güçlü, sağduyulu, adaletli, bilgili insanlar yetiştirmeli, matematik, fizik, kimya gibi aklı gerçeğe götüren bilgileri içermeli, sanata önem vermeli ve bu insanların bencil olmadan bilgilerini herkese anlatıp ışık saçmasını, yani insanları aydınlatmaya devam etmelerini sağlamalı.

Ben bıktım artık. Beni düşünen olmadı ama çocuğumu, ülkemin çocuklarını, çocuklarımızı, kadınlarımızı, insanlarımızı düşünen bir iktidar istiyorum. Yalnızca kendilerini düşünen bir iktidar istemiyorum. Düşünemeyen, düşünmek istemeyen, insan onuru ve haysiyetine uygun davranmayan hiç bir iktidarı istemiyorum. İnsanların katledilmediği, kadınların susturulmadığı, çocuk yaşta evlendirilmediği, tecavüze uğramadığı, şiddete maruz kalmadığı ve öldürülmediği bir Türkiye istiyorum. Yeter artık…

Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!

Fatma Zehra Korucuoğlu


Editör: TE Bilisim