Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
International Education Fairs of Turkey (IEFT) Yurtdışı Eğitim Fuarları’nın Ankara etkinliğine katılan 25 ülkeden 100 üniversite, eğitim imkânlarını tanıttı. Fuara katılan veli ve öğrenciler eğitime dair tüm merak ettiklerini tanıtım görevlilerinden öğrenme fırsatı yakaladı.

Ankara Sheraton Hotel’de gerçekleşen üniversite tanıtım gününde özellikle Amerika, Kanada, İngiltere, Almanya ve diğer ülkelerdeki üniversitelerin temsilcileri, öğrencilerle bir araya geldi. Gruplar halinde ya da tek olarak fuara katılan öğrenciler, gitmek istedikleri ülkeler, bu ülkelerdeki üniversiteler, dil kursları, hayat koşulları, burslar, eğitim fiyatları gibi konular hakkında bilgi edindi. Ayrıca öğrenci ve veliler, her ülkenin ayrı ayrı düzenlediği salon toplantılarında bu ülkelerin vize koşulları, hayat standartları ve eğitim sistemi hakkında seminerlere katıldı. Öğrenci ve veliler, bu toplantılarda da yine merak ettikleri konular hakkında ayrıntılı bilgi edinebildi.

Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük yurtdışı eğitim organizasyonu olarak gösterilen IEFT, bu yıl 27’inci kez kapılarını açtı. 31 Mart–10 Nisan tarihleri arasında 6 merkezde devam edecek olan 27. IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları’na dünya çapında saygın birçok üniversite ve kolej katılıyor. Gençleri, öğrencileri ve ailelerini yurtdışındaki eğitim kurumlarıyla buluşturan, bu kurumların sunduğu burs ve benzeri imkânları ziyaretçilere tanıtan IEFT Fuarları, Ankara’dan sonra İzmir, İstanbul (Avrupa Yakası), İstanbul (Anadolu Yakası), Eskişehir ve Adana’da yapılacak.

Editör: TE Bilisim