İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, yurtların 4 yıldızlı bir otel havasında olduğunu söyledi.

Anfaş Fuarcılık 24'üncü Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı (Anfaş Hotel Equipment), Antalya Expo Center'da 350 firma ve 2 bin 500'ün üzerinde markayla ziyarete açıldı.

        Yurt içi ve yurt dışından 35 binin üzerinde ziyaretçi beklenen fuar, cumartesi akşama kadar gezilebilecek. Fuarın açılışı Vali Ahmet Altıparmak, YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak ve çok sayıda davetlinin katılımıyla yapıldı. Açılışta kısa bir konuşma yapan Hasan Albayrak, fuar sayesinde YURTKUR yurtlarının ilkel görüntüsünü aşarak 4 yıldızlı bir otel haline geldiğini ifade etti.

        YURTKUR’un 270 bin öğrenciyi barındıran bir kurum olduğunu anlatan Albayrak, yurtların daha önce ekim kasım ayında dolan, ocak ayından itibaren boşaldığını, doluluk oranlarının da yüzde 60 olduğunu söyledi. Şu anda yurtların mayıs ayına kadar yüzde 100’ü aşan doluluk oranına sahip olduğunu kaydeden Albayrak, “Eskiden yurtlarımızda battaniye vardı bu fuar sayesinde battaniyelerin yerini yorgan aldı. Eskiden yataklar normaldi bu fuar sayesinde yanmaz yataklar aldık. Yastığından, nevresiminden, banyosunda kullanılan malzemelerine kadar gelişen bir YURTKUR olduk. Mutfak malzemesinden çamaşır makinesine kadar birçok yeniliğe geçiyoruz bu fuar sayesinde. Eskiden çok ilkel bir havamız vardı, şimdi modern 4 yıldızlı otel görünümündeyiz.” diye konuştu.

Turizm sektöründe ticari, kültürel ve gezi amaçlı milyonlarca insan olduğunu dile getiren Vali Altıparmak, Hotel Ekipmanları Fuarı'nın gerçekten bir marka olduğunu kaydetti. Fuar’ın zihinlerin buluştuğu bir platform haline geldiğini belirten Altıparmak, “Büyük bir pazarı birlikte görme imkânı buluyoruz. Bu faaliyetlerin artarak devam etmesi lazım. Kongrelerin bu fuarla aynı zamanda olması gerekiyor.” dedi.

Anfaş Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık da, 98 adet zincir ve grup otelin satın alma koordinatörleri, CEO'su ve genel müdürünün fuarda olduğunu dile getirdi. Fuar için ülke genelinde 4 bin 265 otele duyuru yapıldığını belirten Çalık, Türkiye'de markalaşmış 4 bin 998 restoran, 910 catering ve 1610 pastane sahibi veya yetkilisinin de birebir davet edildiklerini, yurt dışından da Almanya, İran, Irak, Makedonya, Sırbistan, Katar, Hindistan, Lübnan, Mısır, Kazakistan, Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Yunanistan başta olmak üzere 26 ülkeden katılım yapıldığını açıkladı.

Editör: TE Bilisim