Nasıl iyi yönetiliyor muyuz? Nasıl iyi yönetiliyor muyuz?
Muğla'nın Fethiye ilçesinde yürüyüşe çıktıkları sırada yağmura yakalanıp dağda mahsur kalan biri Alman 6 kişi, jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

Fethiye'de doğa yürüyüşü için sabah saatlerinde yola çıkan 11 kişilik kafile, Babadağı'nın eteklerindeki Akbel mevkiine gitti. Rehber Ali İhsan Emre rehberliğindeki grup, endemik bitkileri görmek için Mendos Dağı'na doğru ilerledi. Bu sırada etkili olan sağanak yağmur, yürüyüş yapan turist kafilesini olumsuz etkiledi. Yağmurla birlikte Alman Kayser Kerstın isimli turistin ayağında nükseden ağrı kafilenin işini iyice zorlaştırdı. Grup üyelerinin yardımı ile yürüyemeyecek hale gelen Alman turist, Gökben köyü yakınlarındaki Dere Ağzı mevkiine getirildi. Bu kez de dolu ve sise yakalanan grup üyelerinden 6'sı dağda mahsur kalırken diğerleri inmeyi başardı.

Mahsur kalan Alman turist Kayser Kerstın ile Özlem Zengin, Mert Okçu, Ömür Çizme, Mustafa Bodur ve rehber Ali İhsan Emre jandarmadan yardım istedi. Yardım talebi ile harekete geçen ekipler, cep telefonu sinyallerinden mahsur kalan 6 kişinin bulunduğu bölgeyi öğrendi.

Garnizon Komutanı Binbaşı Faruk Akıncı komutasındaki jandarma ekibi, bölgeyi bilen Gökben köyünden Servet Karadereli rehberliğinde Dereağzı mevkiine hareket etti. İlk olarak Özlem Zengin, Mert Okçu, Ömür Çizme, Mustafa Bodur ve Ali İhsan Emre'yi dağdan indiren jandarma, daha sonra Kayser Kerstın için kurtarma çalışması başlattı. Yaklaşık 2 saat tek başına kurtarılmayı bekleyen Kerstın'e saat 19.30 sıralarında ulaşıldı. Bir kilometre boyunca sarp ve eğimli arazide jandarma tarafından taşınan Kerstın, operasyona destek veren AKUT ekibine teslim edildi. Alman turist Kayser Kerstın ile birlikte Mert Okçu ve Ömür Çizme ambulansla hastaneye götürülerek tedaviye alındı.

10 kişi ile birlikte doğa yürüyüşü yapmayı planladıklarını söyleyen grup rehberi Ali İhsan Emre, yağmur ve sis nedeniyle yürüyüşü tamamlayamadıklarını açıkladı. Emre, yaralı turisti dağdan indiremeyince jandarmadan yardım istediklerini ifade etti.

AKUT ekip lideri Ersin Gür operasyona jandarmaya destek vermek için katıldıklarını aktardı. Yabancılar başta olmak üzere yürüyüşe çıkan vatandaşların bu tip durumlarda 156'yı aramalarını isteyen Gür, jandarmanın, elindeki imkanlarla mahsur kalanların yerini bu şekilde tespit edebildiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim