İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...
Sermayesi en güçlü üç bankadan biri olan Bank Asya yönetiminin BDDK tarafından hukuksuz olarak siyasi sebeplerle değiştirilmesine tepkiler çığ gibi. İzmirliler, erken saatlerden itibaren şubelere akın ederek, ellerinde avuçlarındaki para ve altınları yatırıyor. Yoğunluk sebebiyle banka şubelerinde neredeyse iğne atsan yere düşmüyor. Paralarını yatırdıktan sonra bankaya destek olmak için İzmir Şubesi’nin önünde toplanan yüzlerce İzmirli, Bank Asya için adalet ve demokrasi nöbetine başladı. Yoldan geçen arabalar da destek için korna çaldı.

İzmirlilerin erken saatlerden itibaren para ve altınlarını yatırmak için akın ettiği şubelerden biri de Konak ilçesi Basmane semti Çankaya mevkisindeki İzmir Şubesi oldu. Vatandaşların akın ettiği şubede neredeyse ayakta duracak yer kalmadı. Bankalarına sahip çıkan İzmirliler, maddi durumları ölçüsünde ne kadar paraları ve altınları varsa bankaya yatırıyor.

'ELİMDE AVUCUMDA NE KADAR PARA VARSA GELİP YATIRDIM'

Bank Asya’ya gelerek destek olmak için para yatıranlardan biri de yaklaşık 50 yıldır gıda toptancılığı yapan Halil Hilmi Yeşildağ oldu. Parasını yatırmak için Bank Asya İzmir Şubesi’ne koşan Yeşildağ, elinde avucunda ne varsa yatırdığını ifade ederek, "1960 yılından beri esnaflık yapıyorum. Ne var ne yok getirip yatırdım. Çocuklara da hesap açtırdım. Çevremdeki arkadaşlara ve esnaflara da söyledim. Onlar da getirip yatırıyorlar. Bank Asya'yı teslim etmeyeceğiz." dedi.

Banka şubesi önünde toplanan İzmirliler, taşıdıkları dövizlerle ve attıkları sloganlarla "adalet ve demokrasi" vurgusu yaptı. İzmirlilerin taşıdığı dövizlerde, ‘Batırmaya değil, yatırmaya geldik’, ‘Yanındayız Bank Asya’, ‘Bank Asya dimdik ayakta’, ‘Biz bitmeden Bank Asya bitmez’, ‘Milletin öz sermayesi gasp edilemez’ yazılı olduğu dikkat çekti. Bankaya destek veren İzmirliler sık sık, “İzmir burada, adalet nerede?” şeklinde slogan attı. İzmirlilerin banka şubesi önündeki demokrasi ve adalet nöbeti devam ediyor.

Editör: TE Bilisim