AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
Türkiye'de ilk kez Trakya Üniversitesi'nde yüz kadavra üzerinde uygulamalı medikal estetik eğitimi verildi.

Trakya Üniversitesi Anatomi Anabilim Dalı ile Medikal Estetik Tıp Derneği, 'Medikal Estetik Yüz Kadavra' çalıştayı gerçekleştirdi.
Çalıştaya, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oğuz Taşkınalp, Medikal Estetik Tıp Derneği (MESTDER) Başkanı Dr. Devrim Gürsoy, Medikal Estetik Yüz Kadavra Çalıştayı Eğitim Koordinatörü Dr. Ahmet Atalık katıldı.
Çok sayıda doktorun da iştirak ettiği çalıştaya, eski manken ve oyuncu Sema Şimşek de katıldı.

Anatomi ABD Başkanı Prof. Dr. Oğuz Taşkınalp, üniversitelerin birinci görevinin eğitim olduğunu ifade ederek, böyle bir çalıştayın içerisinde bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Bunun da bir eğitim olduğunu dile getiren Taşkınalp, şunları söyledi: "Bizim açımızdan önemli olan bir şey daha var. Bu işbirliğinden elde ettiğimiz freş kadavraları öğrenci eğitiminde de kullanacağız. 8 senedir biz kadavra açmıyoruz. Eski kadavralarımızı kullanıyoruz. Bu bizim için bir şans oldu. Bugün ilkiydi. Belki 10. ve 20. de hep beraber olacağız ve yaptıklarımızı paylaşacağız."

Medikal Estetik Tıp Derneği (MESTDER) Başkanı Dr. Devrim Gürsoy ise bu alanda çalışan hekimlerin mesleki becerilerinin artırılması ve kamu sağlığı açısından bilinçli, bilimsel uygulamanın yapılmasının temel amaçlarından bir tanesi olduğunu belirtti.
Merdiven altı ve ehil olmayan kişilerin uygulamalarının kamu sağlığını tehdit edebileceğini vurgulayan Gürsoy, "Bu işi bilimsel mecralarda doğru, bilinçli, mantıklı ve hekimlerin artan yetkinlik mertebesinde yapılması konusu bizim için çok önemlidir. Hocalarımızın da katkısıyla bir ilki gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz."

Medikal Estetik Yüz Kadavra Çalıştayı Eğitim Koordinatörü Dr. Ahmet Atalık da bu alanda çalışan hekimlerin yararlanabilecekleri en son eğitimin kadavra üzerinde yapılacak olan eğitim olduğunu belirtti.
Atalık, "Kendilerini geliştirmek istiyorlarsa, komplikasyonlardan uzak durmak istiyorlarsa, hastaya zarar vermek istemiyorlarsa bu eğitimi almalarını öneririm." açıklamasını yaptı.

Çalıştayın sonunda, alanın uzmanları tarafından manken ve oyuncu Sema Şimşek üzerinde, medikal estetiğin nasıl yapılacağın konusunda, doktorlara bilgiler aktarıldı.Cihan

Editör: TE Bilisim