İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Zabıta Haftası törenle başladı. Eğitimli ve kurum kimliğine sahip personel yetiştirmek istediklerini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Şemi Albat, “Zabıtalığın bir okulu yok. Kuracağımız yeni hizmet binası, bu anlamda önemli bir misyonu da yerine getirecek.” dedi.

Zabıta Haftası etkinlikleri, Büyükşehir ve ilçe belediyelerde görevli personeli Cumhuriyet Meydanı’nda biraraya getiren törenle başladı. Törene genç zabıtaların yanısıra Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey ve Zabıta Daire Başkanı Albat da katıldı. Törende konuşan Albat, 150 yıllık tarihe sahip zabıta teşkilatının, 59 yıl önce polis teşkilatından ayrıldığını dile getirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Teşkilatı’nın, toplumun ihtiyaçlarını karşılama noktasında 30 ilçede başarıyla hizmet verdiğini belirten Albat, “Düne kadar 50 personelle görev yaparken genişleyen sınırlarımız ölçüsünde bugün 434 kişilik bir personel yapısına ulaştık. Gelinen noktada zabıta, sadece işporta, trafik, işgaliye sorunları ile uğraşmamakta, göçle birlikte gelen sosyal sorunların da üstesinden gelmeye, toplumun kent kültürüne uygun davranışlar geliştirmesine yardımcı olmaya çalışmaktadır ancak bu görevlerini yaparken yeterli olmayan kanunlar ve mevzuat nedeniyle çeşitli zorluklar yaşamaktadır.” dedi.

Daire Başkanı Şemi Albat, kamu görevi yapan zabıta teşkilatı olarak sokakta gördükleri olumsuzluklarla ısrarla mücadele etmek zorunda olduklarını belirterek, “Daha güzel bir kent için mücadele ediyoruz. Bir şeyleri güzelleştirmek ve mevcut yapıyı koruyabilmek için canla başla mücadele ediyoruz. Kimseyi kırmak, üzmek noktasında değiliz. Arkadaşlarımız, görevlerini yaparken zorluklarla karşılaşmaktadır. Halkımızdan ve İzmir basınından, bu konuda bize destek vermesini talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Zabıta personelinin yetiştiği bir okul bulunmadığını ifade eden Albat, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki süreçte kuracağı hizmet binasının, bu anlamda çok önemli bir misyon üstleneceğini söyledi. Hizmet binasının, Büyükşehir ve ilçe belediyelerde görevli personel için bir okul olmanın yanısıra çalışanların kurum kimliğinin üst seviyeye çıkarılması açısından son derece faydalı olacağını dile getirdi.

Editör: TE Bilisim