TOBB ETU Üniversitesi öğrencileri ile bir araya gelen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, öğrencilerle üniversite tercihi yaptığı zamanlara dair bir anısını paylaştı. “Rol Modelim-İş’te Adamım” toplantısının konuğu olan Bakan Zafer Çağlayan, “İlk tercihlerim ODTÜ mühendislik bölümleriydi. Babam ODTÜ’leri sil komünist olursun dedi, Ama ODTÜ’de okumamak içimde ukdedir" dedi.   

Bakan Zafer Çağlayan, ODTÜ’ye gidemedi ama Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği bölümünü bitirdi.

Türkiye'nin Nisan'da 2012 büyüme rakamları açıklandığında yaklaşık 800 milyar dolar milli gelire ulaştığının görüleceğini belirten Zafer Çağlayan,  öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

"Gaz- fren tartışması çok uzamadı mı?" diye soran bir işletme öğrencisine Zafer Çağlayan şu sözlerle yanıt verdi:

MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!

"Merkez Bankası benim rakibim değil. Kararnameyle başkanı seçilen bir kuruluş. Merkez Bankası kanununu da isterse hükümet değiştirir. Onlar talep biz arz yönlü bakıyoruz. Türkiye ortalama en az yüzde 6 büyümek zorundadır. Büyüme Merkez Bankası’nın değil benim işim. Derdim polemik değil."

Editör: TE Bilisim