Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
FETÖ/PDY terör örgütünün darbe girişimi soruşturmasında gazetecilere yönelik bu sabah 2'nci dalga operasyon düzenlendi. 47 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında Zaman Gazetesi yöneticisi ve yazarlarının da bulunduğu 47 kişi hakkında yakalama kararı çıkarttı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu karar doğrultusunda sabah erken saatlerde harekete geçti. Ekipler, yürütülen soruşturma kapsamında, eski Zaman Gazetesi yöneticileri ve yazarlarının evlerine operasyon düzenledi.

Baskında Gazeteci Şahin Alpay'ın da aralarında bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı. Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün nezarethaneleri dolu olduğu için Şahin Alpay Gayrettepe'de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Aranan kişiler arasında Mümtazer Türköne, Ali Ünal, Zeki Önal, Süleyman Sargıt, Ali Akbulut gibi isimlerin de olduğu öğrenildi. Gözaltına alınacak diğer zanlıların da Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüleceği öğrenildi. Zanlıların emniyette ifadeleri alınmadan adliyeye sevk edileceği belirtildi. Aranan kişilerin evlerinde incelemeler devam ediyor.

Gözaltı listesinde Osman Nuri Öztürk, Ali Akbulut, Bülent Keneş, Mehmet Kamış, Hüseyin Döğme, Süleyman Sargın, Veysel Ayhan, Şeref Yılmaz, Mehmet Akif Afşar, Ahmet Metin Sekizkardeş, Alaattin Güner, Faruk Kardıç, Metin Tamer Gökçeoğlu, Faruk Akkan, Mümtazer Türköne, Şahin Alpay, Sevgi Akarçeşme, Ali Ünal, Mustafa Ünal, Zeki Önal, Hilmi Yavuz, Ahmet Turan Alkan, Lalezar Sarıibrahimoğlu, Ali Bulaç, Bülent Korucu, İhsan Duran Dağı, Nuriye Ural, Hamit Çiçek, Adil Gülçek, Hamit Bilici, Şenol Kahraman, Melih Kılıç, Nevzat Güner, Mehmet Özdemir, Fevzi Yazıcı, Sedat Yetişkin, Oktay Vızvız, Abdullah Katırcıoğlu, Behçet Akyar, Murat Avcıoğlu, Yüksel Durgut, Zafer Özsoy, Cuma Kaya, Hakan Taşdelen, Osman Nuri Arslan, Ömer Karakaş'ın isimlerinin olduğu öğrenildi.

Gazetecilere yönelik ilk dalga operasyonda 41 kişi hakkında yakalama kararı çıkmış bunlardan 16'sı yakalanmıştı. Geri kalanların ise çoğunun yurt dışına kaçtığı öğrenilmişti.
Cihan

Editör: TE Bilisim