Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesine bağlı Alıntepe köyünde oturan Antika ve Abdulkadir Zeyat çifti, 6 çocuğu ile evde ölü bulundu. Ailenin 8 ferdinin, gıda zehirlenmesi veya aydınlatmada kullanılan tüpgazlı lambadan zehirlendikleri üzerinde duruluyor. Aileden 19 yaşındaki Kemal Zeyat'ın ise İstanbul'a çalışmaya gittiği ifade edildi.

Doğubayazıt ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Ağrı kara yolu üzerinde Alıntepe köyünde, Zeyat ailesinin kapısının kapalı olması ile komşularını endişelenmesi sonucu köy muhtarına haber verildi. Köy muhtarı İdris Çeri ile birlikte komşular, kapıyı kırarak içeri girince 8 kişinin cesedi ile karşılaştı. Muhtar Çeri'nin durumu jandarmaya bildirmesi sonucu köy mateme büründü.

Aile reisi 45 yaşındaki Abdulkadir Zeyat, eşi 43 yaşındaki Antika Zeyat ile yaşları 3 ile 18 arasında değişen çocukları Özlem, Semra, zihinsel engelli Kenan, Adem, Erdem, Miraç Zeyat'ın cansız bedenleri, otopsi yapılmak üzere bekletildi. Evde, aydınlatmada kullanılan tüpgaz lambası bulundu. Zeyat ailesi ya gıda zehirlenmesinden ya da aydınlatmada kullanılan piknik tüpünden sızan gazdan zehirlendikleri ihtimali üzerinde durulduğu belirtildi.

Editör: TE Bilisim