Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
Zeytinburnu'nda 4 katlı bir apartmanın giriş katında çıkan yangında Suriyeli bir ailenin 2 çocuğu hayatını kaybetti. Yangında baba Muhammet ve 12 yaşındaki kızı ise ağır yaralandı.

Yangın, saat 04.00 sıralarında Veliefendi Mahallesi, Yeşilyol D Sokak'ta bulunan Güler Apartmanı'nın giriş katında meydana geldi. İddiaya göre; 6 kişilik Suriyeli bir ailenin kaldığı evde elektrik sobasından çıkan yangın, bir anda bütün daireyi kapladı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Suriyeli baba Muhammed Weysi, alevlerin arasından ailesini kurtarmaya çalışırken ağır yaralandı. Vücudunun çeşitli yerleri yanan baba Muhammed, eşi Muntua, 1,5 yaşındaki bebeğini ve 12 yaşındaki kızını dışarı çıkarmayı başardı. Çaresiz baba, evde kalan 5 yaşındaki oğlu Weysi Weysi ve 9 yaşındaki kızı Reyyen Weysi'yi ise dışarı çıkarmayı başaramadı. Alevlerin arasında kalan 2 çocuk, feci şekilde yanarak can verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek alevleri söndürdü. İtfaiye ekipleri, yanan evdeki ilk incelemesinde 2 küçük çocuğun yanarak hayatını kaybettiğini belirledi.

EVDEKİ MUHABBET KUŞUNU KURTARDI, 2 ÇOCUĞUNU KURTARAMADI

Edinilen bilgilere göre; ailenin yaklaşık 6 ay önce İstanbul'a gelerek Zeytinburnu'ndaki eve yerleştiği öğrenildi. Suriye'deki savaştan kaçan aile, Yeşilyol D Sokak'taki eve yerleşti. Ayakkabı tamirciliği yaparak ailesini geçindiren baba Muhammed Weysi, yangında 2 çocuğunu kaybetti. Ailesini kurtarmak için büyük çaba gösteren Muhammed Weysi, ağır yaralandı. Evde bulunan bir muhabbet kuşunu da kurtaran baba, alevlerden 2 çocuğunu çıkaramadı. Sağlık ekipleri, yaralı baba ve kızına olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Ambulansa alınan yaralılar, çevre hastanelere kaldırıldı. Olay Yeri İnceleme ekipleri de yanan dairede inceleme başlattı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Editör: TE Bilisim