Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma! Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma!
Antalya’da adı uyuşturucu ve suçla özdeşleyen Zeytinköy değişiyor. Antalya Valiliği öncülüğünde çeşitli kurumlar tarafından bölgede uygulanan projeler ve yürütülen çalışmalar sonuç vermeye başladı. Birkaç yıl öncesine kadar 40-50 bin liraya bile alıcı bulmayan dairelerin fiyatları 140-150 bin liraya ulaştı. Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, yeni yapılanlar arasında 300 bin liraya satılığa çıkarılan daireler olduğunu söyledi.

    Antalya’da Ağustos 2010 tarihinde valilik öncülüğünde, kamu kurumlarının yanı sıra, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla başlatılan Zeytinköy Sosyal Kültürel Ekonomik Geliştirme Projesi’nin dördüncü toplantısı yapıldı. 2013 yılının ilk toplantısı Vali Altıparmak başkanlığında ilgili paydaşların katılımıyla valilik binasında gerçekleştirildi.

    Toplantının basın açık bölümünde projenin sekreteryasını yürüten İl Emniyet Müdürlüğü tarafından bugüne kadar yapılan çalışmalara ilişkin sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardında gazetecilerin sorusu üzerine kısa bir değerlendirme yapan Vali Altıparmak, Zeytinköy’de iklimin değişmeye başladığını söyledi. Zeytinköy’e yapılan yeni okulların, açılan yeni yolların değişim getirdiğini anlatan Vali Altıparmak, “Oradaki insanlarımız da eğitim alabilir, o bölge de hizmet alabilir, buradaki arsalar da kıymetlidir, değerlendirilebilir gibi birçok zihni dönüşüm yaşandı. Bu dönüşüm içinde çocuklarımız şehirle daha entegre oldu, kaynaştı.” dedi.

    Açılan yeni yollar ve götürülen hizmetlerden sonra Zeytinköy’de arsaların değerlendiğini ve bölgeye müteahhitlerin girmeye başladığını belirten Altıparmak, “40-50 bin liraya satılmayan daireler şuan 140-150 bin lira. Yeni yapılanlar 300 bin lira civarında. Peyder pey ileriye doğru gidecek. Bence bu çok önemli bir değişiklik. Mahallenin iklimi, havası, konutların görüntüsü değişiyor. Yeni konutlar hızla yükseliyor.” diye konuştu.

    Toplantı Altıparmak’ın değerlendirmesinin ardından basına kapalı devam etti.

Editör: TE Bilisim