Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
Zonguldak Kilimli Belediye Başkanı Özdemir, 2 termik santral dışında yeni santrallerin kurulacak olmasına tepki göstererek, “Mühendis odaları ve meslek odalarından uzman görüşü alarak bir adım atmalıyız. Bu kadar sessiz kalınan bir yerde bu santrallerin üçüncüsü de dördüncüsü de yapılır. Amasra’da yapamadıkları santralleri burada yaparlar. Gelin bunu halka soralım." dedi.

Zonguldak Kent Konseyi tarafından Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda “Nasıl bir Zonguldak’ta yaşamak istiyoruz?” başlıklı bir oturum düzenlendi. Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin’in yönettiği toplantıya; Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kilimli Belediye Başkanı Dr. Seçkin Özdemir, Baro Başkanı Avukat İbrahim Kerem Ertem, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Ayyıldız, Zonguldak’ın büyükşehir olmasını, daha yaşanabilir ve çevre sorunlarını çözmüş, büyük bir şehir istediklerini ifade etti. Vali Ayyıldız, şöyle dedi: "Çatalağzı beldesinden Bakacakkadı beldesine kadar endüstri bölgesi ilan edilmiş bu şehirde, deniz yolu trafiğinin canlandırılmasıyla dünyaya uzanan bir Zonguldak istiyoruz. Bunun için birlik ve beraberliği sağlamak zorundayız. Okuma seviyemiz güzel. Büyük düşünürsek ufak meseleler gözden kaybolur.”

Daha sonra kürsüye gelen Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, bundan sonra düzensiz şehirleşmeye yol açan yapılaşmaya izin vermeyeceklerini kaydetti.

"TERMİK SANTRAL İÇİN REFERANDUM YAPILSIN"

Kilimli Belediye Başkanı Özdemir ise 2 termik santralin dışında yeni santrallerin kurulacak olmasına tepki gösterdi. Özdemir, şunları söyledi: “Zonguldak’ta tehlike alarmı çalıyor. Sağlığımız için tehlike söz konusu. Çatalağzı, bu yüzden göç veriyor. Şehrin hantal görüntüsünün biraz sebebi de biz belediye başkanlarıyız. Bir şeyi yaparken kimseye danışmıyoruz. Mühendis odaları ve meslek odalarından uzman görüşü alarak bir adım atmalıyız. Çünkü yapacağımız bir şey, olumlu ya da olumsuz olarak insanları etkiliyor. Bu kadar sessiz kalınan bir yerde bu santrallerin üçüncüsü de dördüncüsü de yapılır. Amasra’da yapamadıkları santralleri burada yaparlar. Gelin bunu halka soralım. Dördüncü santral konusunda referandum yapalım. Sandık koyalım, bunun için de kent konseyinin desteği gerekiyor.”

Editör: TE Bilisim