İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...
Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Köseağzı mevkiinde arkadaşları ile botla gittikleri kayalıklarla mahsur kalan biri çocuk 4 kişi 17 saat sonra kurtarıldı. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı arama kurtarma ekiplerince kurtarılan 4 kişi, zodyak botla kıyıya getirildi. Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde de dalgaların yükselmesi sebebiyle sandallarıyla deniz kenarındaki mağaraya sığınan 4 kişi, 13 saat sonra mahsur kurtarılmıştı.

Zonguldak'tan Ereğli'deki arkadaşlarının yanına gelen Ümit, Demet ve 4 yaşındaki kızları Buğlem Çavuş ile Elvan Nur Tunel, Ereğli'deki arkadaşları ile birlikte yaklaşık 10 kişi ile Köseağzı mevkiinde bulunan Dombay kayasında piknik yapmak için botla geçti. Akşam saatlerine doğru denizdeki dalganın artmasıyla dönüş kararı alan kafileden altısı botla geldikleri kıyıya çıktı. Bu sırada iyice yükselen dalgalar botun yeniden açılmasına engel olunca Ümit, Demet ve 4 yaşındaki kızları Buğlem Çavuş ile Elvan Nur Tunel gittikleri kayalıklarda mahsur kaldı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri kurtarmanın nasıl yapılacağını araştırırken aşırı dalga ve karanlıktan dolayı kurtarma çalışmasının sabah yapılmasına karar verdi. Sabahın erken saatlerinde Köseağzı'na gelen Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağlı arama kurtarma ekipleri denizdeki dalganın yaklaşık 2 metreyi bulması nedeniyle çalışmaya başlayamadı. Yaklaşık 6 saat bekleyen ekipler, dalgaların azalmasıyla kurtarma çalışmasına başladı. İlk olarak Elvan Nur Tunel ve küçük Buğlem bota alındı.

Daha sonra Demet ve Ümit Çavuş kayalıklardan bota alınarak Yelken İhtisas Kulübü'ne getirildi. Burada yakınları tarafından karşılanan 4 kişi karada buluşma anında gözyaşlarına hakim olamadı. 17 saat sonra kurtarılan Ümit, Demet ve 4 yaşındaki kızları Buğlem Çavuş ile Elvan Nur Tunel yapılan sağlık kontrolünün ardından ailesi ile Zonguldak'a döndü.

Editör: TE Bilisim