Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Zonguldak’ta polisin 'dur' ihtarına uymayan şahıslar ile polis arasında kovalamaca yaşandı. Bu sırada bir polis aracının takla atması sonucu 4 memur yaralandı. Kaçan 3 kişi, diğer ekiplerin sıkı takibi sonucu yakalandı.

Olay, saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Zonguldak şehir merkezindeki polis ekipleri, 34 RHV 99 plakalı otomobil sürücüsü Onur Duymaz’a ‘dur' ihtarında bulundu. İhtara uymayan ve kaçmaya başlayan sürücü ile polis arasında kovalamaca başladı. Kozlu beldesindeki polis barikatını da aşan Onur Duymaz’ın peşindeki 67 A 0624 plakalı ekip otomobili, bölge trafik istasyonu önünde takla attı. Kazada polis memurları Serkan Köse, Salih Sarı ve Hamdi Semeci ile birlikte kaza yapan aracın çarptığı polis Adnan Engin yaralandı. Yaralılar ambulans ile Zonguldak Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Diğer ekipler kaçan sürücüyü kovalamaya devam etti.

İçinde 3 kişi bulunan otomobilin Ereğli istikametine doğru kaçmasından dolayı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine haber verildi. Kepez mevkisinde ‘dur’ ihtarı çekilen araç, geri dönerek Kaynarca Konutları istikametine kaçmaya başladı. Ömerli mahallesinden ormanlık alana doğru kaçan otomobil çıkmaz yola girdi. Şahıslar aracı terk ederek kaçmaya başladı. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kardaki ayak izlerini takip ederek sürücü Onur Duymaz (21) ve aynı araçta bulunan Abdülkadir Aykal (20) ile S.B.'yi (17) yakaladı.

3 şahıs, sağlık kontrollerinin ardından Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Abdülkadir Aykal ve S.B, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Asker kaçağı olduğu belirlenen sürücü Onur Duymaz ise Karadeniz Bölge Komutanlığı Askeri İnzibat ekiplerine teslim edildi. Yaralı polis memurlarının sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilisim