İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Sanayici Kemal Zorlu, Gediz Üniversitesi öğrencileriyle buluştu. Bu defa kız öğrencilere seslenen Zorlu, erkek egemen iş hayatında nasıl başaracaklarını anlattı: "Yaşamı sevin, inancınızı kaybetmeyin, fedakârlıkları ve riski göze alın, asla pes etmeyin."

Gediz Üniversitesi'nde sanayiciler, işadamları, bürokratlar, sanatçılar ve sporcular derslere katılıyor, tecrübelerini paylaşıyor. Mazhar Zorlu Holding CEO'su ve Güçbirliği Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zorlu da kız öğrencilerin kurduğu Gedizli Kızlar Kulübü'nün davetlisiydi. Kemal Zorlu, başında bulunduğu 26 şirkette çok sayıda kadın yönetici ve çalışanın görev yaptığını, bu alanda Türkiye'ye örnek konumda olduklarını dile getirdi: “Bu yönümüzle gurur duyuyorum. Yetki ve sorumluluk verdiğimiz kadın çalışma arkadaşlarımız bizleri yanıltmadı. Kadınların neler yapabildiğinin, nasıl başarabildiğinin birebir tanığıyım.”

Zorlu, kız öğrencilere girişimci ve başarılı olmanın ipuçlarını da şu sözlerle aktardı: “Öncelikle bir hedef belirlemek, bu hedefe ulaşacak yolu çizmek, zamanı iyi değerlendirmek ve risk almayı bilmek gerekiyor. Sonra da çalışmalı ve asla pes etmemelisiniz. En kötü anlarda bile olumlu düşünüp azminizi kaybetmezseniz, başaramamak gibi bir sorunla karşı karşıya gelmezsiniz. Bir de işinizi ve yaşamı sevmeli, geleceğe olan inancınızı asla yitirmemelisiniz. İş hayatı, bazı fedakârlıkları zorunlu kılıyor. Karşılaşacağınız tüm zorluklara rağmen başarılı bir çalışan, yönetici, iş kadını ve iyi bir anne olabilirsiniz. Sevgi, bilgi ve azimle her şeyin üstesinden gelebilirsiniz.”

Editör: TE Bilisim