Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi ve hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi, oruç ayında en çok sıcak asfalt döken işçiler, fırıncıları ve kalay ustalarını zorluyor.

Türkiye'nin en sıcak illerinden biri olan Şanlıurfa’da kavurucu sıcaklar devam ediyor. Kavurucu sıcaklıkta oruçlu olarak çalışan fırıncılar, kalay ustaları, asfalt işçileri zor olsa da oruçlarını tutmayı ihmal etmiyor. Hava sıcaklığının 45 dereceyi geçtiği Şanlıurfa’da, ateş işi ile uğraşan fırıncı ve kalaycılar, ateşle adeta imtihan oluyor.

Ateşin önünde zorluklara rağmen oruçlu olarak çalışan Kalay Ustası Ömer Yalyanç, “Ekmek parası için hem Ramazan sıcağında hem de kalay sıcağında çalışıyoruz. Ne yapalım çalışmasak olmaz, Allah yardım eder. Hem bu sıcak hem de bu ateşin sıcağı, Allah yardım eder inşallah. Çok sıcak olduğu zaman biraz istirahat ediyoruz. İki üç parça kalaylayıp ondan sonra tekrar dinleniyoruz. Böyle olmazsa olmaz, 50 senedir bu işi yapıyorum, önce çırak oldum sonra kalfa oldum, şimdi de ustayım, eve ekmek parası götürüyorum.” şeklinde konuştu.
Cihan

Editör: TE Bilisim