Bakırköy  Zuhuratbaba mahallesi halkı, Bakırköy Belediye Meclisi'nin sahasını 29 yıllığına yap-işlet-devret modeli ile satışa çıkarılması ve altına 4 kat otopark yapılacak alanın üstüne 6 kata kadar ticari fonksiyonlu yapı inşaa edilmesini engellemek için kampanya başlattı. İmza kampanyası başlatan ve gösteriler yapan mahalle halkı, bu alanın  spora elverişli hale getirilmesini ve düzenlenerek DEPREM TOPLANMA ALANI ilan edilmesini istiyorlar.


Zuhuratbaba halkı adına yapılan imza kampanyasında şöyle denildi:

Her şey betonlaşıyor, çevremizi saran binalardan nefes alacak; olası bir afet durumunda sığınacak bir açık alan bulamıyoruz.

Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?

Planlamasız gelişen(!) kentler, programsız alınan yerel yönetim kararları, çevre bilincinden-ekolojiden bihaber yöneticiler kentlerimizi yaşanmaz hale getiriyor.

Bakırköy'ün, özellikle biz Zuhuratbabalıların belleğinde önemli bir yer tutan top sahamız beton oluyor! Bakırköy Belediye Meclisi, fecaat kararlarına bir yenisini daha ekledi. Yine hiç kimsenin, meslek odalarının ve diğer yerel unsurların görüşünü almadan; top sahamızı 29 yıllığına yap-işlet-devret modeli ile resmen satışa çıkardı! Öyle ki irtifa-intifa hakkıyla, altına 4 kat otopark yapılacak alanın üstüne 6 kata kadar ticari fonksiyonlu yapı inşaa edilebilecek!

Kamusal anlayıştan uzak bu kararı hiç bir yönü ile kabul etmiyoruz. Altı ya da üstü beton fark etmez, yağmur suyunun toprakla buluşmasını engelleyen; mahalle arasında kalan tek açık alanı peşkeş çeken bütün projelere karşıyız.

Beton değil, yeşil alan istiyoruz. Bu yüzden, mevcut sahamızın bir an evvel yenilenerek mahalle halkının ve özellikle çocuklarımızın kullanımına açılmasını; spora elverişli hale getirilmesini ve düzenlenerek DEPREM TOPLANMA ALANI ilan edilmesini istiyoruz.

Belediye yetkililerine sesleniyoruz! Aldığınız bu ekoloji ve kent karşıtı karardan bir an evvel vazgeçin.. Otopark gibi önemli uygulamaları,gelişigüzel-bölgede oluşacak yoğunluğu göz ardı ederek plansızca almanız doğru değildir.

Yanı başımızdaki deprem tehdidi karşısında kentsel dönüşüm konusuna gösterdiğinizi iddia ettiğiniz çabanın samimiyeti, deprem toplanma alanlarına gösterdiğiniz duyarlılıkla ölçülmektedir.

Top sahamızın peşindeyiz, gelişmelerin takipçisiyiz. Her gün saat 17.00-19.00 arasında alanda imza topluyoruz, duyarlı tüm halkımızı desteğe çağırıyoruz.

Zuhuratbaba Mahallesi Halkı

Editör: TE Bilisim