Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriyeli mülteciler için harcanan para konusunda birbirleri ile çelişen ifadeler kullandı. Davutoğlu mülteciler için 3,5 milyar harcandığını söylerken, Erdoğan 4,5 milyar harcandığını belirtti.
 
İstanbul'da yapılan Dünya Ekonomik Forumu'nun "Bölgesel Kalkınma için Kaynakların Ortaya Çıkarılması" başlıklı özel toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece Türkiye'de, 1,5 milyona yakın Suriyeli göçmen bulunduğunu belirterek şunları söyledi:
 
"Şu ana kadar bize, BM Mülteciler Konseyi dahil olmak üzere gelen para 150 milyon. Bizim harcadığımız rakam 4,5 milyar dolara ulaştı. Ama kimse bir şey sormuyor. Nasıl olsa 'Türkiye harcıyor' diyorlar. Ortaya çıkan sosyolojik sıkıntıları yaşıyoruz. Bütün bunlara katlanıyoruz. 'Acaba biz ne yaparız diyen yok"
 
Aynı toplantıda konuşan Başbakan Davutoğlu ise şu ifadeleri kullandı:
"Türkiye kendi alın teriyle Suriyeli sığınmacılara 3,5 milyar dolar harcadı. Analarının ak sütü gibi helal olsun."
Erdoğan ile Davutoğlu'nun bu açıklamaların ardından 'aradaki 1 milyar nereye gitti?' sorusu akıllara geldi.

Editör: TE Bilisim