YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi
 Bu işlem söylentilere neden oldu. Hristiyan dünyasında yaygın olarak kullanılan "13 sayısının uğursuzluğu" inancı, ülkemizi de etkilemiş ve örneğin bazı yeni yapılan binalarda 13. numaraya yer verilmemişti. Daire numaraları 12'den 14'e geçiyordu. Müteahhitler ise bunu "13 numaralı daireyi kimse almak istemiyor" diye açıklıyordu.

Ancak;

Bu inanç tamamen bir Hristiyan inancıdır... üstelik tuhaftır ama bazı kaynaklarda bu "uğursuz 13" inancının kaynağı olarak, sevgili efendimiz peygamberimizin doğum tarihi de verilir. Peygamberimizin doğum tarihi olan 571'in sayılar toplamı 13'ü vermektedir.

Böyle bakıldığında; Hristiyanlar için uğursuz sayılan rakam bizim için en hayırlı rakamlardan biri olmalıdır.

Cumhurbaşkanlığının önündeki sayının bu "uğursuzluk" hurafesi nedeni ile kaldırıldığına ihtimal vermek istemiyoruz. Mutlaka başka bir nedeni olmalıdır. Ancak neden her ne olursa olsun, kimsenin eline de (özellikle hristiyan aleminin) böyle bir koz verilmemeliydi.

Türk dünyasının kendi öz kültüründe böyle bir hurafe yoktur ve üstelik 13 rakamı asal bir sayıdır. Kesirsiz bölünemez. Ender sayılardandır. Zihniyetin bu şekilde değişmesi doğrusudur.

En doğrusu da, hayatımızı kolaylaştıran rakamlardan hiç birini lanetlememektir! 

Haberalp



Editör: TE Bilisim