BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 5 YILIN ÖZETİ:

Cumhuriyet tarihinde kimseye nasip olmayan tek başına bir iktidar dönemi yaşadı ülkemiz.Türk Milleti hiç kimseye vermediği yetkileri bu iktidara verdi.Bu uzun süredir devam eden dönemde ülkenin vatandaşları neredeyse her gün bir aksiyon filmi izler gibi hop oturdu hop kalktı, her gün siyaset konuştu,tv leri 24 saat tartışma proğramı yayınladı,siyasileri israrla anayasayı çiğnedi,Darbe girişimleri,kumpaslar birbirini izledi.insanlar birbirlerine ağza alınmadık söyler söyledi,akrabalar hatta öz kardeşler birbirine küstüler.Ülkemiz her türlü terör örgütünün cirit attığı bir yer haline geldi.Üstelik bunların bazıları kendi dönemlerinde başını ezmedikleri hatta işbirliği yaptıkları Fetö ve Açılım adı altında görüşmeler yaptıkları PKK gibi örgütlerdi.

En son durumu biliyorsunuz tüm hükümet üyelerinin muhterem Hocaefendi dediği birinin başında olduğuFETÖ örgütü kanlı darbe girişiminde bulundu.Terörle mücadelede Yüzlerce güvenlik gücümüzü ve vatandaşımızı şehit olarak verdik...

Evet yollar, köprüler,hastaneler yapıldı,ancak gönül köprüleri yıkıldı,İç ve Dış borç sürekli arttı,işsizlik 50 yılın en yüksek noktasına geldi,toplum her geçen gün kamplaştı.

Sürekli bir hesaplaşma psikolojisi ile hareket ettiler,sonunda deniz bitti.

Şimdi hiç bir sorumlulukları yokmuş gibi bütün suçu sisteme atıyorlar,eğer partili cumhurbaşkanlığı sistemi gelirse terörün biteceğini,işsizliğin azalacağını,yargının bağımsız olacağını,her fikre saygı duyulacağını söylüyorlar ve OHAL koşullarında referanduma gidiyoruz.,Bu içerdeki durum,peki dış ülkelerle neler yaşandı ve yaşanıyor? Yazmakla bitmez.Evet arkadaşlar sonuç olarak herkesi Atatürk ün gençliğe hitabesini bir kez daha okumaya davet ediyorum,orada çözümün ipuçları verilmiştir.

Selam ve dua ile...

(Cengiz Duygulu)


Editör: TE Bilisim