BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 Kazanın olduğu Trakya tren hattı 150 sene önce yapıldı.

150 sene içinde tek bir devrilme oldu. O da 1912 Balkan savaşı sırasında aşırı yüklü vagonların devrilmesiyle oldu ve kimse ölmedi.

Yani 150 yıllık hatta ilk kez günümüzde böyle bir kaza oluyor.

Bu hat bir sene önce yenilendi ve hızlı trenlere göre yapıldı. Hat 2016'da kâr etmiyor gerekçesiyle kapanmıştı. İki ay önce açıldı. Kazanın sebebindeki ip ucu kâr sözcüğüdür.

Tren hatlarını 24 saat santim santim inceleyen yol bekçileri denilen görevliler vardır. İşte bu görevlilerin işine 5 sene önce maliyetleri düşürmek maksadıyla son verdiler.

Bakan ''hattın denetimi Nisan ayında yapıldı'' diyor. Mayıs-Haziran aylarında çok şiddetli yağmur ve seller oldu .Gidip bakmadılar. Yol bekçileri hiç bir şey yokken bile hatları her dakika kontrol ederlerdi.

''Güvenlik'' denilince akla polis ve asker geliyor. Dünyanın en fazla polis,jandarma ve özel güvenlikçisine sahip ülkeyiz. Aynı zamanda en fazla işçinin öldüğü ve trafik cinayetinin yaşandığı ülkeyiz. Bu kadar güvenlik kuvveti de bu yüzden var.

(Alıntı)





Editör: TE Bilisim