Komando Uzman Çavuş Numan Güçükturalı’nın Ağrı’da ailesiyle birlikte gittiği piknik, hayatının dönüm noktası oldu. Piknikte karşılaştığı PKK’lı teröristleri ihbar eden Güçükturalı, belediye sınırları dışına çıktığı için görevden uzaklaştırıldı. 170 ödül sahibi Güçükturalı, 2 yıldır mesleğini yapamıyor ve halen bir oto yıkamacıda çalışıyor.

Habertürk Gazetesi’nden Güngör Karakuş’un haberine göre, Tunceli Jandarma Özel Harekât’ta 5 yıl görev yaptıktan sonra Ağrı’ya tayin olan Gücükturalı, tavsiye üzerine bir arkadaşıyla birlikte Yazıcı Barajı’na pikniğe gitti. Burada karşılaştığı ve kendilerine ateş eden PKK’lılardan kendisinin ve ailesinin canını zor kurtaran Gücükturalı, 156 Jandarma ihbar hattını arayarak olayı anlattı.

Ancak görevli olduğu askeri birlik, “Bölge belediye sınırları dışında, ne işiniz var orada?” diyerek savunma istedi. Gücükturalı, piknik yaptıkları bölgenin belediye sınırları içinde kaldığına dair belgeyi savunmasına ekledi.

1 hafta içinde kendisinden 8 savunma alındığını söyleyen Gücükturalı, “Ben 170 ödül alan bir askeri personeldim. Bazı komutanlarım ‘Botun boyasız, ense tıraşın uzun’ diyerek savunma istediler. ‘Sen kim, subayla uğraşmak kim?’ dediler. 8. savunmadan sonra TSK ile ilişiğim kesildi” dedi.

AYM’YE BAŞVURACAK

Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk

Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nden de boş döndüğünü belirten Güçükturalı, şimdiAnayasa Mahkemesi’ne ‘AYM) bireysel başvuru hazırlığı yapıyor.

‘ÇOCUĞUMU KAYBETTİM’

Mesleğini çok sevdiğini ifade eden 29 yaşındaki Numan Güçükturalı, “Tunceli Ovacık’ta görevliyken 4 gün süren bir çatışmanın içinde kaldık. Eşim 8 aylık hamileydi. Benden 3 gün haber gelmeyince fenalaştı ve bebeğimizi kaybettik” ded

Editör: TE Bilisim