BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 Trafoya kedi girdi' açıklamasıyla gündeme oturan seçim hilelerine dair ilk davanın halen sürdüğü ortaya çıktı. Beylikdüzü’nde 2009 yerel seçimlerindeki hilelerle ilgili dava Yargıtay aşamasında. CHP'li aday Vecdet Öz, 2009 seçiminde de elektrik kesintisi yaşandığını söyledi.
2009 seçimlerinde Beylikdüzü’nde Belediye Meclisi oylarında CHP birinci parti olurken, partinin belediye başkanı adayı Vecdet Öz, seçimi 320 oyla kaybetti. İddialara göre Vecdet Öz 3000 oyla öndeyken bir anda elektrikler kesildi. Elektrik geldikten sonra yapılan sayımda ise Öz, 320 oy geride kaldı.

Pek çok yerde seçim hilesi tartışması ile gündeme gelen 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde de onlarca yerde elektrik kesintileri yaşanmıştı. Enerji Bakanı Taner Yıldız kesintiler için “Trafolara kedi girdi” açıklamasında bulunmuştu.

AKP’LİLERLE İRTİBATLI  

Beylikdüzü CHP ilçe teşkilatı 2009 yılındaki seçimde hile yapıldığı iddiasıyla konuyu yargıya taşıdı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada AKP'yi kolladığı öne sürülen İlçe Seçim Kurulu Başkanı İbrahim Doğan ve çalışma arkadaşlarının, seçim öncesinde AKP İlçe Başkanı Yusuf Uzun ve AKP'li Belediye Başkanı Vehbi Orakçı ile işbirliği halinde oldukları, iki yıl önce başlatılan bir başka soruşturmanın teknik takibine takıldıkları görüldü.

YARGITAY KARARI BEKLENİYOR

İbrahim Doğan hakkında dava açıldı. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Kemal Gül, Doğan hakkında ‘Görevi kötüye kullanmak', ‘Menfaat temin etmeye çalışmak' ve ‘Seçim sonuçlarını değiştirmek' gibi suçlardan cezalandırılmasını istedi. Büyükçekmece’de açılan dava görevsizlik kararı verilerek Bakırköy’e gönderildi. Dava dosyası bir süre Bakırköy’deki 14. Ağır Ceza ile 6. Ağır Ceza  mahkemelerinde görevsizlik, uyuşmazlık ve benzeri gerekçelerle yer değiştirdi.

14. Ağır Ceza daha sonra İbrahim Doğan’ı beraat ettirdi. Vecdet Öz’ün avukatı Ethem Baykal davayı temyiz etti. Dava hâlâ Yargıtay’dan gelecek kararı bekliyor.

SEÇİM KURULU BAŞKANININ OĞLUNUN SERVETİ

Avukat Ethem Baykal, Büyükçekmece İlçe Seçim Kurulu Başkanı İbrahim Doğan’ın mal varlığında artışa dikkat çekerek çarpıcı bir iddiada bulundu. “Bin 800 TL maaş alan bir ilçe seçim kurulu müdürünün 18-20 yaşlarındaki oğlunun üzerinde 18 daire bulunuyordu. Bu mantığa aykırı idi” dedi.

3000 OY ÖNDEYKEN ELEKTRİK KESİLDİ

2014 yerel seçimlerinin olduğu gün birçok yerde elektrik kesintileri yaşanmış ve hile tartışması üzerine enerji bakanı ‘Trafoya kedi girdi’ demişti. Vecdet Öz, 2009 yılında da benzer bir durum yaşandığına dikkat çekiyor: “O gece saat 22.50 de tüm sandıkların yüzde 90’ı açılmış, artık seçim sonucu matematiksel ve logaritmik olarak değişmez bir sonuca erişmişti. CHP tüm sandıklarda 3 bine yakın fark atmışken 22.50’de birden elektrikler kesildi. Yaklaşık yarım saat gelmedi. Ve bir operasyonla bana sözde 320 oy farkla seçim kaybettirdiler. 3 bin oyluk fark atmıştım 320 oyla seçim kaybettim.

Tutanaklarla oynandı, sahte oy pusulaları elden ele dolaştı. Seçim kurulunda sandık başı tutanakları ve birleştirme tutanakları sahte imza ile yeniden tanzim edildi. Binlerce orijinal oy pusulası çöplüklerden çıkarıldı. Sanal adresler varmış gibi gösterilerek civar otellere bir gece için yüzlerce yığma seçmen getirilerek oy kullandırıldı. SEÇSİS sistemi son müdahale noktası olarak kullanıldı. Tüm bunlara ilişkin bilgi ve belge ilgili ağır ceza dosyasında yer alıyor. Bunlar gerçek olmasa idi, savcı dava açmazdı. Seçim kurulu müdürü görevinden alınıp yargılanmazdı. O gün yaşanan tiyatro bugün de sergileniyor.”

28 BİN SAHTE SEÇMEN BELİRLEDİK

CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Yücel Aslıoğlu: “Bir kaç sefer itiraz ettik sandıklar yeniden sayılsın. Hem ilçeye hem ile hem de YSK’ya itiraz ettik. Hiçbiri yeniden sayılmasını istemedi. Yerinde sayılsa kazanırdık. Bütün filmler birleştirme tutanaklarında oluyor. Bugün de aynı manzaralar yaşanıyor. Hatta artarak yaşanıyor. Meslek haline gelmiş durumda. Beylikdüzü’nde yeni inşaat olan yerlerde binlerce seçmen tespit ettik. 28 bin sahte seçmen çıkardık.”

Bugün Gazetesi

Editör: TE Bilisim