Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..
 Çanakkale'de gerginliğe yol açan olay pazartesi günü akşam saatlerinde ÇOMÜ'nün Biga İlçesi'ndeki Ağaköy Kampüsü'nde yaşandı. Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde öğrenim gören Ülkücüler ve PKK'lılar, akşam saatlerinde Ağaköy içinde omuz atma bahanesiyle kavga etti. İki grup arasında çıkan kavgada, Selahattin Öztekin (21) kafasına aldığı darbeyle ağır yaralandı. Öztekin, ilk müdahalenin ardından Çanakkale Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Öztekin, daha sonra İstanbul'a sevk edildi.
Ağaköy'deki kavganın duyulması üzerine her iki gruptan çok sayıda öğrenci ÇOMÜ Ağaköy Kampüsü içinde toplanmaya başladı. Kampüs içinde tırmanan gerginliğin büyük bir kavgaya dönüşmesini ise kısa sürede olay yerine intikal eden Jandarma ekipleri önledi. Jandarma, Ağaköy'deki kavgaya karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan Mehdi K., Cihan A. ve Ege D. işlemleri tamamlandıktan sonra çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. 

Ülkü Ocakları Çanakkale , tutuklama haberi üzerine saat 23.00 sıralarında İnönü Caddesi'ndeki Ülkü Ocakları Şubesi önünden E Tipi Kapalı Cezaevi önüne sloganlar atarak yürümeye başladı. 

Polis, herhangi bir olay çıkmaması için cezaevi ve yürüyüş güzergahında önlem aldı. 

Cezaevi kapısına gelip Türk bayrağı açan grup, 'Katil PKK, İşbirlikçi AKP', 'Silahlar Çekilsin, Savaş Başlasın', 'Biz Alparslan Türkeş'in Askerleriyiz', 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sloganı attı. 

Cezaevi önüne gelen Çanakkale Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, grup üyeleriyle bir görüşme yaparak, cezaevi kapısının önünü açmalarını istedi.

Bunun üzerine kenara çekilerek slogan atmaya devam eden grup, bir süre sonra 2 jandarma aracıyla Biga'dan getirilen arkadaşlarını 'Biga'dan Gelenler Yiğit Bozkurtlar' sloganıyla karşıladı. 

Editör: TE Bilisim