Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!
 17-25 Aralık operasyonlarının ardından AKP'li eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar'ın Yüce Divan'a gidip gitmeyeceği bugün yapılacak oylama ile belli olacak. Kritik oylamaya saatler kala AK Parti karıştı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görevlendirdiği öğrenilen bir ekip, AKP'li vekilleri guruplar halinde toplayıp 4 bakanın Yüce Divan'a yollanmaması konusunda ikna etmeye çalışıyor. Ancak Meclis Başkanı Cemil Çiçek vekillerle odasında görüşerek, eski Bakanların Yüce Divan'a gönderilmeleri yönünde kulis yapıyor.
 
ÇİÇEK: "TABANA ANLATAMAYIZ, YÜCE DİVANA GÖNDERİN"
 
Çiçek'in "Biz bu durumu tabana anlatamayız. Vicdanlar rahat etmez. 4 bakan da Yüce Divan'a gönderilmeli. Vicdanınız elveriyorsa göndermeyin" diyerek, vekillerden buna göre oy kullanmalarını istiyor.
 
AK Parti çinde ise dengeler 4 bakandan en az üçünün YÜce Divan'a gönderilmesi yönünde. Çok sayıda milletvekili ve bakan, bu kararın partileri için yeni bir başlangıç olacağını ve kendilerinin elini oldukça rahatlatacağını, aksi halde partide küçülme döneminin başlayacağını düşünüyor.
 
AKP'LİLER 4 BAKANDAN 3'ÜNÜ YÜCE DİVAN'A GÖNDERMEK İSTİYOR
 
Yine kulislerden edinilen bilgiye göre; Egemen Bağış, Muammer Güler ve Zafer Çağlayan Yüce Divan'a gönderilmesi istenen 3 bakan arasında yer alıyor. Bu 3 bakanın yolsuzluklarının kişisel çıkarlar doğrultusunda, Erdoğan Bayraktar'ın aracılık ettiği yolsuzlukların ise kurumsal nitelikte ve parti çıkarları dahilinde olduğu düşünülüyor.  
 
ERDOĞAN 'GÖNDERMEYİN' TALİMATI VERDİ
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, Bakanların Yüce Divan'a gönderilmesi halinde 17 ve 25 Aralık'ın darbe olduğu yönündeki tezlerinin çürüyeceğini ve bu nedenle de vekillerin mutlaka ikna edilmesi yönünde kesin talimat verdiği belirtiliyor.
 
Dört bakanla ilgili oylamanın sonucu ve AKP'li vekillerin kimi dinlediği ise bugün saat 15.00'te belli olacak. 
 
KAYNAK: ROTAHABER


Editör: TE Bilisim