Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
 Sağlık prim borcu bulunanlara af, taşeron işçilerle ilgili düzenleme, yaş bekleyenler sağlık hizmeti ve Bağ-Kur borçlarına af getirilmesiyle ilgili maddelerin Torba Yasa Tasarı'sına girmesi bekleniyor.
4 MADDENİN GİRMESİ KESİNLEŞTİ

Torba Yasa'nın Mayıs'ta Meclis'e gelmesi bekleniyor. Torba Yasa Tasarısı onlarca maddeden oluşuyor. Ancak bu maddelerin yasada yer alıp almayacağı henüz kesin değil.

Posta'nın haberine göre 4 maddenin tasarıda yer alması kesinleşti. Bunlar, taşeron işçilere devlet güvencesi, emeklilikte yaş bekleyenlere düşük primle sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı, 4 milyon genel sağlık sigortası prim borçlusuna af ve Bağ-Kur borçlarının yeniden yapılandırılması.

4 MİLYON BORÇLU İÇİN UMUT

1 Ocak 2012'den itibaren yeşil kart uygulaması terk edilip Genel Sağlık Sigortası'na geçilmişti. Bu sistemle sosyal güvencesi olmayan 12.5 milyon kişinin gelir testi yaptırması gerekiyordu. Ancak bunlardan 4 milyonu gelir testi yaptırmadı. Bu kişilerin her ay 245 lira prim ödemesi gerekiyordu. Fakat çoğunun haberdar olmadığı bu uygulama nedeniyle 4 milyon kişinin 8 milyar lira prim borcu birikti. Borcunu ödeyemeyen 4 milyon kişiye Torba Yasa ile kolaylık sağlanması bekleniyor. Bunlardan 550 bin kadarı zaten gelir testine zamanında gitmediği için her ay için 240 lira broçlu. Torba Yasa ile 240 lira borç yazılan kişiler gelir testine girecek. Geliri düşükse borçları kalmayacak. Diğer borçlular anaparalı taksitlendirilecek.

Editör: TE Bilisim