Türkiye, 7 Haziran genel seçimlerine sadece 8 gün kala en kritik hafta sonuna sahne oluyor. Partiler için son derece önemli olan bugün 6'sı, İstanbul ve Ankara'da olmak üzere tam 12 miting yapılacak.


Bugün yapılacak olan mitinglerin saat 17.00'da yoğunluk göstermesi dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla Yenikapı'da düzenlenecek Fetih Kutlaması, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun düzenleyeceği İzmir mitingi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Erzurum mitingi, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Kazlıçeşme mitingi ve Milli İtiifak Genel Başkanları Mustafa Kamalak ve Mustafa Destici'nin konuşacağı Tandoğan mitinginin saat 17.00'da yapılacak olması dikkat çekti.

Karar.com'dan Burak Bir'in haberine göre, Seçmenin kanaatine büyük oranda etki edecek olan bu son günlerde, partiler de miting programlarına hız verdi. Genel seçimler öncesi partilerin propaganda yapacakları son hafta sonu olması nedeniyle 'hayati' olarak nitelendirilen bugün, Ak Parti ve CHP'nin 3, MHP ve HDP'nin 2, Saadet Partisi ve BTP'nin de birer mitingi yapılacak.

Bahçeli Anadolu'da

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli genel seçimleri kapsamında düzenlediği mitinlere Bayburtve Erzurum'da devam edecek. Önce Bayburt'a giderek saat 13.30'da Saat Kulesi Meydanı'ndan seçmene hitap edecek olan Bahçeli, ordan Erzurum'a geçerek saat 17.00'da İstasyon Meydanı'ndan konuşacak.


Davutoğlu Ankara ve İstanbul'da

Genel seçimler kapsamında Türkiye'nin dört bir yanına giderek, "Türkiye'nin her şehrine gideceğim" sözü veren Başbakan Ahmet Davutoğlu, önce Ankara'da seçmenine seslenecek, ardından da İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek olan Fetih kutlamasına katılacak.

Fetih Kutlaması Yenikapı'da

Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!

Başbkan Davutoğlu, Çankaya Köşk'ünde, saat 13.00'da Kamuda Çalışan İşçilerin Toplu İş Sözleşmesine Esas Teşkil Edecek Çerçeve Anlaşma Protokolü basın toplantısı ve imza töreninde bulunacak sonra da saat 15.00'da partisinin Ankara mitinginde halka hitap edecek. Daha sonra İstanbul'a geçecek olan Davutoğlu saat 17.00'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil çiçek'in de katılacağı Yenikapı'daki Fetih Kutlamaları'na katılacak.

Eş Başkanlar İstanbul ve Ankara'da

Genel Seçimlere baraın düşürülmemesine rağmen parti olarak girme kararı alan HDP, bugün İstanbul ve Ankara'da 2 miting yapacak. Eş Başkan Figen Yüksekdağ'ın katılımıyla 12.00'da Ankara Kolej Kavşağı'nda miting yapacak olan HDP, saat 17.00'da İstanbul'da halka seslenecek. Eş Başkan Selahattin Demirtaş, tartışmalara yol açan Kazlıçeşme meydanı'nda konuşacak

Kılıçdaroğlu 3 farklı şehirde

Anamuhalefet Partisi CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genel seçimler kapsamında partisinin düzenlediği mitinglere bugün 3 şehirde devam edecek. Önce saat 12.00'da Çankırı'da halka hitap edecek olan Kılıçdaroğlu, ardından saat 14.30'da Zonguldak ve saat 17.00'daİzmir'de düzenlenecek mitinglere katılacak. Kılıçdaroğlu'nun katılacağı İzmir mitinginin İstanbul'daki Fetih Kutlamaları'yla aynı saatte düzenlenecek olması ise dikkatlerden kaçmadı.

Milli İttifak' Tandoğan'da

Türkiye'nin geleceği için son derece önemli olan 7 Haziran Genel Seçimleri kapsamında ittifak kurarak seçime birlikte girme kararı alan Saadet Partisi ve Büyük Birlikt Partisi, mitinglerine Ankara'da devam edecek. Saadet Partisi adı altında seçime girecek olan ittifakın Ankara mitingi, saat 17.00'da Tandoğan Meydanı'nda yapılacak.

Haydar Baş Ankara'da

Genel başkanlık görevini Haydar Baş'ın üstlendiği Bağımsız Türkiye Partisi de bugün bir miting düzenleyecek. Ankara'da miting yapacak olan BTP, saat 18.00'da Kolej Kavşağı'nda seçmenine hitap edecek.

Editör: TE Bilisim