Ulu Önder Atatürk'ün aramızdan ayrılışının bugün 76'ıncı yıldönümü. 10 Kasım'da her yıl olduğu gibi bu yıl da ilk anma töreni Anıtkabir'de yapıldı. TSK da, 10 Kasım dolayısıyla üzerinde "Asaletini, Zarafetini, Bilgeliğini... SENİ Özledik" yazılı afiş hazırladı.

Atatürk'ün ölümünün yıl dönümü olan 10 Kasım'da, vefat ettiği Dolmabahçe Sarayı ve Anıtkabir'de törenler yapıldı.

İlk tören, Anıtkabir'de gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı aslanlı yolun başında hazır bulundu ve tören başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kortejde, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bakanlar, yüksek yargı temsilcileri, kuvvet komutanları, siyasi partilerin temsilcileri, bürokratlar ve diğer devlet erkanı yer aldı. Devlet erkanı aslanlı yol'dan yürüdü atanın huzurana çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ay Yıldızlı kırmızı-beyaz karanfillerden oluşan çelengi Atatürk'ün mozolesine bıraktı. Atatürk'ün 76 yıl önce ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05'de “ti” sesi ve sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Bu sırada gönderdeki Türk Bayrağı da yarıya indirildi. Devlet töreninin ardından Anıtkabir, sivil ziyaretçilere açıldı.

Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..

Bu yıl anma etkinliklerinde bir ilk gerçekleşti. Devlet töreni kapsamında Türk Yıldızları ve Solotürk, Anıtkabir üzerinde ilk defa uçuş gerçekleştirerek, Anıtkabir üzerine kalp çizdiler. 

Editör: TE Bilisim