80-82 civarında AKP milletvekilinin cep telefonundan Cemaat'in kriptolu mesajlaşmada kullandığı ByLock programı çıktığı iddia edildi.
Aydınlık'tan İsmet Özçelik'in haberine göre, ByLock’çu vekillerin çoğu Ahmet Davutoğlu’na yakın isimler ve bu liste Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da önünde.
Habere göre 15 Temmuz gecesi kendisine ulaşılamayan milletvekili ve bürokratlar da tespit edilmiş. Aralarında hükümetin önemli isimleri de bulunuyor.

Listedeki AKP’lilerin darbe gecesi en çok aradığı ismin AKP’li Şaban Dişli’nin darbeci kardeşi General Mehmet Dişli olduğu ve o gece kimlerin aradığının tek tek belirlendiği öne sürüldü.

İsmet Özçelik'in "ByLock'çu AKP'liler" başlıklı yazısı şöyle:

"AKP kulisleri yine hareketli. Gündemde, FETÖ'nün kriptolu mesajlaşmada kullandığı "ByLock" programı var. Şifrelerin çözülmesi ile birlikte bazı eski ve yeni AKP'li milletvekillerinin de bu programı kullandığı ortaya çıkmış. Sayı kabarık. 50 civarında diyen de var, 82 diyen de. "ByLock" kullananlar arasında sadece AKP'lilerin değil, CHP'lilerin, MHP'lilerin, HDP'lilerin de olduğu ifade ediliyor. Bazı bakanların telefonlarında da "ByLock" programı tespit edilmiş. Bunlardan birine "Bu ne iş" denilince, "Çocuk yüklemiş" diye geçiştirmiş. Ama kimseyi tatmin etmemiş.

(Kaynak: Oda TV)

TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK… TÜRK MİLLETİ OLABİLMEK…

Editör: TE Bilisim