BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu,HDP,İYi PARTİ ve SP'den oluşan muhalefet bloku,can simidi gibi sarıldıkları,yoğun propagandasını yaydıkları gerçek olmayan bir algı çalışması yapmaktalar.
Neymiş?Alaattin Çakıcı'nın Kemal Kılıçdaroğlu'na kendisine yönelik -sürekli tekrarlanan- "mafya"benzeri hakaretlere verdiği cevap,iktidarın talimatı ile verilmiş miş! Öyle değil! Alaattin Çakıcı,25 Mayıs 2011'de yani dokuz yıl önce de yatmakta olduğu Kocaeli/Kandıra 2 No'lu F Tipi Cezaevinden Kemal Kılıçdaroğluna mektup yazmış,bu mektup o gün basında geniş yankı bulmuştu.Alaattin Çakıcı,o gün yazdığı mektupta Kılıçdaroğluna şöyle demiş: "Halkımızın önünde ağza alınmayacak küfür türü sözler söylüyorsunuz, ‘Anasını avradını‘ gibi. Milletin vekaletine soyunan kişi ve kişilerin bu tip sözlerine özen göstermesi gerekir. Son günlerde milletimizin bölünmez bütünlüğü konusunda tehlikeli sularda seyir halinde dolaşmaktasın. Bu ülke babanızın çiftliği mi toprak reformu gibi bol keseden özerklik vadediyorsunuz? Aklınızı başınıza alın. Brüksel‘e yönetimi şikayet edip sömürge valiliğine aday olacak kadar küçük beyinli Kemal efendi, seçimlerde çizmeyi aşmadan demokratik seçim gezilerinde konuşmak, gelişmiş demokrasinin gereğidir. Boyundan büyük laflar ediyor, ülkemizin sosyal dokusuna zarar veriyorsunuz. Bölgesel özerklikten bahsediyorsun, lütfen aklını başına topla. Partinin kurmayları seni ikaz etmiyor mu? Yoksa onlar da gerçek CHP‘lilik ruhunu unuttular mı? Bu yazdığımız fakstan rahatsız olup siz veyahut bir görevliniz çizmeyi aşan sözler sarf ederseniz adamın ağzına biber sürerler. Sözlerimi ya adam gibi anlayın ya da hakkımda şikayet dilekçesi vererek kamuya intikal ettiriniz. ‘Bilgilerinize saygılarımla‘ cümlesini kullanmıyorum, bu erdemli söz hak edilenler için söylenir" 
Durum bu iken Alaattin Çakıcı'nın  meşru müdafaa kapsamlı açıklamasını amacının dışında,bir yerlerden alınan talimat gereği yaptığının algısını/ propagandasını yapmak siyasi ahlaksızlıktır,konuyu saptırmaktır.Yukarıdaki mektup bu iddiayı,bu tezi tamamen çürütmüştür.Alaatin Çakıcı, Kemal Kılıçdaroğlu'nu geçmişte de(9 yıl önce) eleştirmiş,uyarmış ve kınamıştır.
                   Üzeyir Çakmaktaş
 

Editör: TE Bilisim