BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 1 Kasım seçimi için “Ülkenin geleceğine oy ver” ve “Sen bilirsin Türkiye” sloganlarını belirleyen MHP, ekonomik vaatlerini de revize etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önceki gün partisinin seçim beyannamesindeki ekonomik taahhütlerinin getireceği mali yükün toplamını 81.5 milyar TL olarak açıkladı.

Bahçeli 7 Haziran vaatlerinin mali yük toplamını 71.9 milyar TL olarak açıklamıştı. Buna göre MHP 1 Kasım beyannamesinde 9.6 milyar liralık ek vaade yer verdi. 

Bahçeli, taahhütlerinin ekonomik karşılığını oluşturacak ilave gelir hesabını şöyle yaptı: Kayıt dışılıkla etkin mücadele sonucu ilave 13.5 milyar TL, kaçakçılıkla etkin mücadeleden 6.4 milyar TL, devletteki israf ve savurganlığın azaltılmasından sağlanacak gider tasarrufuyla 23.3 milyar TL, rantiyeci azınlıkça elde edilen imar rantının vergilendirilmesinden 21.3 milyar TL, uygulanacak ekonomik program sayesinde yakalanacak büyüme performansından 17 milyar TL. Bahçeli, “İşte kaynak işte gelecek projesi işte, ufukta görünen MHP iktidarı” dedi.

MHP’nin 1 Kasım beyannamesinde 9.6 milyar liralık artış getiren yeni vaatlerinden bazıları şöyle: l Her aileden en az bir kişinin istihdamı sağlanacak. İstihdam sağlanana kadar evdeki kadına 700 TL’lik aylık yardım yapılacak. l Evi olmayan muhtaç ailelere 250 TL kira yardımı yapılacak. l Asgari ücret 1400 Tl’ye çıkaracak. Asgari ücretlilere büyükşehirlerde her ay 100 TL ulaşım desteği verilecek. l Şoför esnafın alacağı ticari araçtan vergi alınmayacak. l Şoför esnafına yıpranma payı hakkı verilecek. l Şehit yetimlerinin tamamına iş hakkı tanınacak. l Okul öncesi eğitim 4-5 yaş grubu için zorunlu hale getirilerek, zorunlu eğitimin süresi 13 yıla çıkartılacak.

Editör: TE Bilisim