ABD ve müttefik ülkeler, ilk kez Suriye'deki IŞİD hedeflerini vurdu. Operasyonda, IŞİD'in kalesi Rakka ve Irak sınırı yakınındaki bölge hedef alınırken, onlarca IŞİD militanının öldüğü belirtiliyor.

AB'Dden, Irak'ın ardından Suriye'deki IŞİD hedeflerine yönelik operasyon geldi. ABD Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre, operasyona Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün gibi Arap ülkeleri destek verdi. Şu ana kadar en az 20 noktanın vurulduğu operasyonda, insansız hava araçları ve avcı uçaklar kullanıldı.

Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler

Türkiye'nin hava saldırısına katılıp katılmadığına yönelik herhangi bir açıklama yapılmadı. Bugün sabaha karşı başlatılan operasyonda örgütün Suriye'nin Rakka kentindeki karargahlarının hedef alındığı belirtiliyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı Rami Abdulrahman Reuters’a verdiği bilgide, hava saldırılarında onlarca ıIŞİD militanının saldırılarda öldürüldüğünü ve yaralandığını ifade etti.

Tomahawk füzeleri, saldırı ve bombardıman uçaklarının kullanıldığı, iki düzine saldırıda, Türkiye'nin yanı başındaki Tel Abyad da hedef alındı. Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısına düşen kasabaya üç saldırı düzenlendiği belirtiliyor. Ayrıca ABD, operasyonu önceden BM temsilcisi aracılığıyla Şam yönetimine bildirdi.

Suriye'deki bu operasyon, ABD ve müttefiklerinin, Suriye’deki IŞİD hedeflerine düzenlediği ilk operasyon olma özelliğini taşıyor.

Editör: TE Bilisim