AB’nin Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn tarafından açıklanan raporda, Türkiye’nin reform hızını yavaşlattığı ve insan hakları ile temel özgürlükler konusundaki çabaların yetersiz kaldığı belirtildi.

Avrupa Parlamentosu’nda konuşan Hans, “Komisyon, Türkiye’de tırmanan şiddetin son bulmasını ve Kürt meselesinde çözüm için görüşmelere geri dönülmesini umuyor” dedi. 

 

YARGI BAĞIMSIZLIĞI VE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ KONUSUNDA CİDDİ ELEŞTİRİ VAR

Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanan raporun yayınlanmasının ardından açıklamalarda bulunan Hans, “Geçen yıl önemli eksiklikler, toplanma ve ifade özgürlüğünün yanı sıra yargı bağımsızlığını etkiledi” dedi.

Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli

Hans, gazetecilere yönelik artan baskı ve sindirme ortamına da vurgu yaptı.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ VURGUSU

Hürriyet, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından 1998’den bu yana her yıl yayımlanan ve Türkiye’nin yıllık AB karnesi niteliğinde olan İlerleme Raporu’nun son taslağına ulaşmıştı.

Belge bundan önceki 17 belgede olmadığı kadar geniş ve eleştirel bir basın özgürlüğü bölümüne sahip olmasıyla dikkat çekmişti. 

Rapor, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker’in talimatıyla seçimler öncesinde iki, seçimler sonrasında da bir kez olmak üzere toplamda üç kez ertelenmişti.

Editör: TE Bilisim